Mám už domácí červenou řepu, taky jsem dceři a sobě zkusila upéct tento nízkosacharidový moučník:). Je vláčný, moc dobrý a navíc zdravý:). Forma 22 cm průměr.
- 1h
- 8 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
160 g |
160 g |
2 kusy |
2 kusy |
100 g |
100 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
kakaový prášek, holandské kakao 2 lžíce |
2 lžíce |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
20 g |
20 g |
Krém | |
1 kus |
1 kus |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
20 g |
20 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Syrovou červenou řepu si oloupeme a najemno nastrouháme.
Ušleháme si bílky.
Vše ostatní smícháme, bílky lehce přimícháme. Já dala i červený rybíz do těsta pro chuť.
-
Do formy dáme těsto a pečeme asi 45 minut/180°C, zkusíme špejlí.
Necháme vychladit, zatím si uleháme šlehačku, přišleháme tvaroh a máme krém.
-
Korpus jsem potřela LC marmeládou, natřela krém, posypala hrstí rybízu a šup do ledničky.
Vychlazený je moc dobrý:)
Makronutrienty
36%
19%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 962 kJ | 1 129 kJ |
Kalorická hodnota | 230 kcal | 270 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
14,2 g
6,98 g |
16,7 g
8,2 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,42 SVJ | 1,67 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
17,3 g
7 g |
20,3 g
8,22 g |
Bílkoviny | 7,51 g | 8,81 g |
Sůl | 0,445 g | 0,523 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů