KOLÁČ S TVAROHEM, JAHODAMI A REBARBOROVÝM PŘÍKLOPEM

Oli

Všechno ovoce je zaměnitelné a budete mít pokaždé jiný lowcarb koláč dle výpěstků, přebytků, darů přírody a sousedů... Děkujeme Kateřině Tiché za recept :)

KOLÁČ S TVAROHEM, JAHODAMI A REBARBOROVÝM PŘÍKLOPEM

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
ořechy vlašské mleté 3 hrnky
mouka kokosová 150 g
vajíčka 1 kus
máslo čerstvé 50 g
erythritol, sukrin 2 lžičky
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 2 lžičky
skořice mletá 1 lžička
sůl 1 špetka
tvaroh měkký tučný 250 g
vajíčka 1 kus
erythritol, sukrin 2 lžičky
citrónová kůra 1 lžička
rebarbora 200 g
máslo čerstvé 1 lžička
skořice mletá 1 lžička
erythritol, sukrin 1 lžička
agar 2 lžičky

Postup přípravy

  1. Vše smíchat a natlačit do formy vyložené papírem; zapečeme cca 1o min na 19o°C

  2. Náplň metličkami zkrémovatět; navrstvit na lehce zchladlý korpus a péct cca 1o minut (kvůli vejci - pokud nedáte, už nemusíte tepelně upravovat, pak tedy trochu víc zapečte korpus)

  3. Oloupanou a pokrájenou reveň (zde 6 tlustších stonků) osmahnout v kastrůlku na másle, zasypat skořicí, případně osladit (záleží na kyselosti reveně) - nakonec vmíchat 2 ČL agaru rozpuštěného ve vlažné vodě a trošku probublat, lehce vychladlé nalít na koláč, na který jsme pokladli jahody, a nechat zatuhnout.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů