KOLÁČ S TVAROHEM, JAHODAMI A REBARBOROVÝM PŘÍKLOPEM
Všechno ovoce je zaměnitelné a budete mít pokaždé jiný lowcarb koláč dle výpěstků, přebytků, darů přírody a sousedů... Děkujeme Kateřině Tiché za recept :)
- 1h
- 12 porcí
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Moučníky a dezerty
- Orestování
- Párty
- Pečení
- Recepty po babičce
- Snídaně
- Vaření
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
ořechy vlašské mleté | 3 hrnky |
mouka kokosová | 150 g |
vajíčka | 1 kus |
máslo čerstvé | 50 g |
erythritol, sukrin | 2 lžičky |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 2 lžičky |
skořice mletá | 1 lžička |
sůl | 1 špetka |
tvaroh měkký tučný | 250 g |
vajíčka | 1 kus |
erythritol, sukrin | 2 lžičky |
citrónová kůra | 1 lžička |
rebarbora | 200 g |
máslo čerstvé | 1 lžička |
skořice mletá | 1 lžička |
erythritol, sukrin | 1 lžička |
agar | 2 lžičky |
Postup přípravy
-
Vše smíchat a natlačit do formy vyložené papírem; zapečeme cca 1o min na 19o°C
-
Náplň metličkami zkrémovatět; navrstvit na lehce zchladlý korpus a péct cca 1o minut (kvůli vejci - pokud nedáte, už nemusíte tepelně upravovat, pak tedy trochu víc zapečte korpus)
-
Oloupanou a pokrájenou reveň (zde 6 tlustších stonků) osmahnout v kastrůlku na másle, zasypat skořicí, případně osladit (záleží na kyselosti reveně) - nakonec vmíchat 2 ČL agaru rozpuštěného ve vlažné vodě a trošku probublat, lehce vychladlé nalít na koláč, na který jsme pokladli jahody, a nechat zatuhnout.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů