Všechno ovoce je zaměnitelné a budete mít pokaždé jiný lowcarb koláč dle výpěstků, přebytků, darů přírody a sousedů...
Děkujeme Kateřině Tiché za recept :)
- 1h
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
3 hrnky |
3 hrnky |
150 g |
150 g |
1 kus |
1 kus |
50 g |
50 g |
2 lžičky |
2 lžičky |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 2 lžičky |
2 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Tvaroh | |
250 g |
250 g |
1 kus |
1 kus |
2 lžičky |
2 lžičky |
(případně naředit zakysanou smetanou/mlékem) 1 lžička |
1 lžička |
Rebarbora | |
200 g |
200 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
2 lžičky |
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Vše smíchat a natlačit do formy vyložené papírem; zapečeme cca 1o min na 19o°C
-
Náplň metličkami zkrémovatět; navrstvit na lehce zchladlý korpus a péct cca 1o minut (kvůli vejci - pokud nedáte, už nemusíte tepelně upravovat, pak tedy trochu víc zapečte korpus)
-
Oloupanou a pokrájenou reveň (zde 6 tlustších stonků) osmahnout v kastrůlku na másle, zasypat skořicí, případně osladit (záleží na kyselosti reveně) - nakonec vmíchat 2 ČL agaru rozpuštěného ve vlažné vodě a trošku probublat, lehce vychladlé nalít na koláč, na který jsme pokladli jahody, a nechat zatuhnout.
Makronutrienty
19%
20%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 772 kJ | 1 998 kJ |
Kalorická hodnota | 423 kcal | 477 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11,5 g
3 g |
13 g
3,38 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,15 SVJ | 1,3 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
37 g
6,96 g |
41,7 g
7,85 g |
Bílkoviny | 12,4 g | 14 g |
Sůl | 0,246 g | 0,277 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů