Pomalu se blíží sezóna třešní. Zkuste si upéct tento výborný nízkosacharidový koláč (je to spíš bublanina v dortové formě) a určitě si pochutnáte. :)
- 1h
- 10 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
4 kusy |
4 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
100 ml |
100 ml |
150 g |
150 g |
40 g |
40 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 2 lžičky |
2 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
Navrch | |
váha po vypeckování 400 g |
400 g |
mletý na posypání 2 lžičky |
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Zapneme si troubu, dortovou formu vymažeme máslem.
-
Do vyšší úzké nádoby vyklepneme vajíčka, natrháme mozzarellu a osolíme. Mixujeme tyčovým mixérem, dokud nemáme hladké řídké těsto, které přelijeme do mísy. Přidáme mléko, erythritol a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva. Důkladně vše promícháme.
-
Těsto vylijeme do formy. Mám o průměru 21 cm. Poklademe třešněmi.
Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 stupňů cca 40 minut, podle typu trouby.
Před podáváním posypeme mletým erythritolem.
Makronutrienty
32%
29%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 824 kJ | 592 kJ |
Kalorická hodnota | 197 kcal | 142 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11,1 g
5,4 g |
7,95 g
3,88 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,11 SVJ | 0,795 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13,7 g
3,81 g |
9,86 g
2,74 g |
Bílkoviny | 10,1 g | 7,27 g |
Sůl | 0,526 g | 0,378 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů