Koláč s rebarborou - LC
Výborný lowcarb koláč, osvěžující, se sladko-kyselou chutí. Dezert či snídaně v sezóně rebarbory :)
- 1h
- 12 porcí
- středně obtížné
- Dušení
- Historické
- Jedlé dárky
- Lchf, low carb
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Pečení
- Primal
- Recepty po babičce
- Snídaně
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
mozzarella | 2 kusy |
vajíčka | 4 kusy |
mléko plnotučné | 100 ml |
erythritol, sukrin | 40 g |
sůl | 1 špetka |
mandlová mouka | 100 g |
mouka z kešu ořechů | 50 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 2 lžičky |
rebarbora | 350 g |
máslo čerstvé | 1 lžíce |
erythritol, sukrin | 7 lžiček |
mouka z kešu ořechů | 60 g |
máslo čerstvé | 20 g |
erythritol, sukrin | 2 lžičky |
Postup přípravy
-
Nejprve si připravíme směs z rebarbory. Rebarboru oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme rebarboru, erythritol a dusíme cca 15 minut. Připravíme si posypátko z uvedených ingrediencí. Dortovou formu vymažeme máslem a zapneme si troubu.
-
Do vyšší úzké nádoby vyklepneme vajíčka, natrháme mozzarellu a osolíme. Mixujeme tyčovým mixérem, dokud nemáme hladké řídké těsto, které přelijeme do mísy. Přidáme mléko, erythritol a nakonec mouky smíchané s práškem do pečiva. Pokud nemáte kešu mouku, lze použít pouze mandlovou. Důkladně vše promícháme.
-
Těsto vylijeme do dortové formy. Mám o průměru 23 cm. Nahoru dáme rebarborovou směs a posypátko. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 stupňů 35 - 40 minut, podle typu trouby.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů