Koláč s rebarborou - LC

Laduš

Výborný lowcarb koláč, osvěžující, se sladko-kyselou chutí. Dezert či snídaně v sezóně rebarbory :)

Koláč s rebarborou - LC

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
mozzarella 2 kusy
vajíčka 4 kusy
mléko plnotučné 100 ml
erythritol, sukrin 40 g
sůl 1 špetka
mandlová mouka 100 g
mouka z kešu ořechů 50 g
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 2 lžičky
rebarbora 350 g
máslo čerstvé 1 lžíce
erythritol, sukrin 7 lžiček
mouka z kešu ořechů 60 g
máslo čerstvé 20 g
erythritol, sukrin 2 lžičky

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme směs z rebarbory. Rebarboru oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme rebarboru, erythritol a dusíme cca 15 minut. Připravíme si posypátko z uvedených ingrediencí. Dortovou formu vymažeme máslem a zapneme si troubu.

  2. Do vyšší úzké nádoby vyklepneme vajíčka, natrháme mozzarellu a osolíme. Mixujeme tyčovým mixérem, dokud nemáme hladké řídké těsto, které přelijeme do mísy. Přidáme mléko, erythritol a nakonec mouky smíchané s práškem do pečiva. Pokud nemáte kešu mouku, lze použít pouze mandlovou. Důkladně vše promícháme.

  3. Těsto vylijeme do dortové formy. Mám o průměru 23 cm. Nahoru dáme rebarborovou směs a posypátko. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 stupňů 35 - 40 minut, podle typu trouby.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů