Koláč s kozím sýrem a chřestem

Koláč s kozím sýrem a chřestem 1 další fotka

Luxusní lowcarb slaný koláč, poslouží jako oběd či večeře, pohoštění k vínu...

Děkujeme Jozefu Kabátovi za skvělý recept :)

Postup přípravy

  1. Mouky, psyllium, PDP a sůl smícháme a přisypeme do vyšlehaných vajec s vodou. Necháme 10 minut odstát. Vylijeme do formy (26 cm) s pečícím papírem. Pekl jsem v předehřáté troubě na 180 °C 25 minut.

  2. Poté jsem nechal chvilku vystydnout a otočil korpus, sloupl papír a vrátil zpátky do formy, už bez pečícího papíru, kterou jsem lehce vymazal olejem. Korpus jsem pomazal zakysanou smetanou, posypal nastrouhaným čedarem, pokladl kolečka kozího sýra a kousky šunky. Znovu jsem pekl v předehřáté troubě na 180 °C 15 minut.

  3. Nakonec jsem pokladl povařeným zeleným chřestem, lehce jsem ho vmáčkl do sýra a zapékal dalších 10 minut. Chřest jsem povařil cca 3 minuty v osolené vodě. Zelený chřest se neloupe, jen se odlámou zdřevnatělé konce.

    Papír jsem sloupl ještě když byl korpus bez náplně, lehce se otočí na dlani. Pak už se korpus při dalším pečení nepřichytí.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte