Koláč s hruškami - LC

Laduš

Mám hrušky ze zahrady od rodičů a tak jsem se rozhodla upéct svůj oblíbený lowcarb koláč, který už jsem dělala vícekrát, např. s rebarborou, jahodami nebo třešněmi. Mám ho fakt ráda, je to spíš taková buchta. Skvěle se hodí na snídani, když máte chuť na něco sladkého.

Koláč s hruškami - LC

Suroviny pro 8 osob

Čeho Kolik
mozzarella 2 kusy
vajíčka 4 kusy
mléko plnotučné 100 ml
erythritol, sukrin 40 g
sůl 1 špetka
mandlová mouka 100 g
mouka z kešu ořechů 50 g
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 2 lžičky
hrušky 333 g
máslo čerstvé 1 lžíce
erythritol, sukrin 4 lžičky
skořice mletá 1 lžička
vanilka lusk mletá 0,5 lžičky
mouka z kešu ořechů 50 g
máslo čerstvé 10 g
erythritol, sukrin 2 lžičky

Postup přípravy

  1. Hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na čtvrtky. Každou čtvrtku nakrájíme na plátky. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme hrušky, erythritol, vanilku a skořici a podusíme. Já jsem je dusila 15 minut, protože jsem měla tvrdé hrušky. Necháme trochu vychladnout. Připravíme si posypátko z uvedených ingrediencí.

  2. Na dno dortové formy (mám o průměru 21 cm) dáme pečící papír a obruč zevnitř vymažeme máslem. Zapneme si troubu. Do vyšší úzké nádoby vyklepneme vajíčka, natrháme mozzarellu a osolíme. Mixujeme tyčovým mixérem, dokud nemáme hladké těsto, které přelijeme do mísy. Přidáme mléko, erythritol a nakonec mouky smíchané s práškem do pečiva. Důkladně vše promícháme.

  3. Těsto vylijeme do dortové formy. Nahoru dáme směs s hruškami a posypátko. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 stupňů 40 minut, nebo podle typu trouby.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů