Koláč s cottage a rebarborou - LC
Výborný jarní lowcarb dezert, plný bílkovin a vitamínů.
- 30m
- 12 porcí
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Pečení
- Recepty po babičce
- Snídaně
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
mandle mleté | 50 g |
ořechy vlašské mleté | 50 g |
mouka kokosová | 12 g |
vaječný žloutek | 1 kus |
skořice mletá | 1 lžička |
máslo čerstvé | 30 g |
Cottage sýr | 200 g |
tvaroh měkký, kostka | 250 g |
čerstvý krémový sýr | 80 g |
vajíčka | 1 kus |
vaječný bílek | 1 kus |
vanilkový extrakt | 1 lžička |
xylitol | 1 lžíce |
mléko polotučné 1,5% tuku | 80 ml |
citronová šťáva, čerstvá | 1 lžička |
rebarbora | 250 g |
xylitol | 10 g |
mandle lupínky | 10 g |
skořice mletá | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Vše na korpus dám do mixéru, hmotu natlačím do vysypané formy. Korpus předpeču v troubě na 170C po dobu 20min. Poté naleju na koláč náplň, na ni ovoce, mandle, skořici…..a peču 40-50min při stejné teplotě. Pak vypnu troubu, otevřu dvířka a troubu, nechám sekundu vyvětrat a bud nechám dvířka malinko pootevřená nebo troubu zavřu a nechám klidně koláč hodinu v troubě dojít.
-
Náplň: vše krátce umixovat. Pokud je náplň příliš tuhá, klidně přidejte trochu mléka.
-
Rebarboru jsem oloupala, nakrájela a spařila horkou vodou (není pak tak kyselá ), opravdu jen přelít horkou vodou a hned slít, jinak nebude mít rebarbora žádnou chuť. Lze ji použít i bez spaření. Protože rebarbora je dost kyselá, smíchala jsem ji s 10g xylitolu a pak dala na koláč. Xylitol v případě bobulového ovoce nemusíte dávat. Ideálně dát přes noc do lednice.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů