Koláč s cottage a rebarborou - LC

Zdena

Výborný jarní lowcarb dezert, plný bílkovin a vitamínů.

Koláč s cottage a rebarborou - LC

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
mandle mleté 50 g
ořechy vlašské mleté 50 g
mouka kokosová 12 g
vaječný žloutek 1 kus
skořice mletá 1 lžička
máslo čerstvé 30 g
Cottage sýr 200 g
tvaroh měkký, kostka 250 g
čerstvý krémový sýr 80 g
vajíčka 1 kus
vaječný bílek 1 kus
vanilkový extrakt 1 lžička
xylitol 1 lžíce
mléko polotučné 1,5% tuku 80 ml
citronová šťáva, čerstvá 1 lžička
rebarbora 250 g
xylitol 10 g
mandle lupínky 10 g
skořice mletá 1 lžička

Postup přípravy

  1. Vše na korpus dám do mixéru, hmotu natlačím do vysypané formy. Korpus předpeču v troubě na 170C po dobu 20min. Poté naleju na koláč náplň, na ni ovoce, mandle, skořici…..a peču 40-50min při stejné teplotě. Pak vypnu troubu, otevřu dvířka a troubu, nechám sekundu vyvětrat a bud nechám dvířka malinko pootevřená nebo troubu zavřu a nechám klidně koláč hodinu v troubě dojít.

  2. Náplň: vše krátce umixovat. Pokud je náplň příliš tuhá, klidně přidejte trochu mléka.

  3. Rebarboru jsem oloupala, nakrájela a spařila horkou vodou (není pak tak kyselá ), opravdu jen přelít horkou vodou a hned slít, jinak nebude mít rebarbora žádnou chuť. Lze ji použít i bez spaření. Protože rebarbora je dost kyselá, smíchala jsem ji s 10g xylitolu a pak dala na koláč. Xylitol v případě bobulového ovoce nemusíte dávat. Ideálně dát přes noc do lednice.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů