Kokosový koláč s ořechy a jahodami ( bez mouky)

Romča

Kokosový koláč s ořechy a jahodami ( bez mouky)

Suroviny pro 8 osob

Čeho Kolik
Cottage sýr 150 g
skyr, přírodní 130 g
vajíčka 4 kusy
sůl 1 špetka
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička
kokos sušený, strouhaný 100 g
mandlová mouka 100 g
kokosový olej 2 lžíce
xylitol 5 lžic
citrónová kůra 1 lžíce
ořechy vlašské 1 hrst
zakysaná smetana 250 g
jahody 500 g
ořechy vlašské 1 hrst

Postup přípravy

  1. Mandlovou mouku smícháme s kokosem, kypřícím práškem, špetkou soli , citrónovou kůrou smícháme. Zvlášť dáme do mísy cottage, skyr a xylitol a ušleháme společně se žloutky. Do směsi vmícháme smíchané suché suroviny , kokosový olej , nasekané ořechy , vše promícháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.

  2. Těsto vlijeme do dortové formy s pečícím papírem. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. asi 30 minut. Hotový koláč necháme vychladnout na mřížce, pak potřeme hustou kysanou smetanou , poklademe jahodami a posypeme ořechy.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů