Kokosový dort s rumovými koulemi - LC

Sladce nesladce

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

Kokosový dort s rumovými koulemi - LC

Rum dort krásně ovoní a ještě víc zvýrazní nasládlou chuť kokosu...luxusní nízkosacharidový (lowcarb) dezert nebo dárek:)

Postup přípravy

  1. Nejdříve si ze smetany na krém oddělíme 150 ml a vsypeme do ní kokos na krém, sladidlo a rum, případně kokosové aroma. Dáme do ledničky.

  2. Postup korpus:

    Troubu předehřejeme na 180° C. Dortovou formu o průměru 24 cm vyložíme papírem na pečení.

    Čokoládu spolu s máslem rozehřejeme.

    Dvě třetiny sladidla vyšleháme společně s žloutky a rumem do husté pěny.

    Mletý kokos smícháme s prdopeč a guarovou gumou. Zbytek sladidla vyšleháme s bílky na tuhý sníh.

  3. Do žloutkové pěny přilejeme vlažnou čokoládu s máslem a promícháme. Pak přidáme i suchou směs a promícháme. Nakonec postupně opatrně převalováním zapracujeme sníh z bílků. Ihned nalejeme do formy a dáme péct na cca 30min. Zkoušíme špejlí, zda už je upečený.

    Upečený korpus odkrojíme od boků formy, překlopíme a stáhneme papír na pečení.

  4. Na krém si vyšleháme zbytek smetany do tuha. Prošleháme mascarpone, přidáme do něj připravenou směs smetany a kokosu a opět prošleháme. Nakonec vmícháme šlehačku. Několik lžic krému si dáme stranou, přidáme do něj 30g kokosu, 1 lžíci kakaa a 3 lžíce rumu, později z něj uděláme koule.

  5. Korpus zavřeme do ráfku vyloženého fólií (nemusí být). Návršíme na něj krém a uhladíme, dáme chladit.

  6. Z krému který jsme dali stranou děláme opatrně koule. Nejlépe na talíři posypaném kokosem. Dáme je na dort a posypeme ho lžící kakaa.

    Po vychlazení odendáme z dortu ráfek a fólii. Pokud jsme ji neměli, musíme odřiznout od boků horkým nožem. Můžeme dozdobit po okrajích čokoládou rozpuštěnou ve smetaně.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte