Kokosový dort - LC

Laduš

Lahodný low carb dort pro milovníky kokosu. :)

Kokosový dort - LC

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
vajíčka 5 kusů
mandlová mouka 120 g
kokos sušený, strouhaný 30 g
sůl 1 špetka
erythritol, sukrin 40 g
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 2 lžičky
kokosový krém 200 g
kokosový olej 40 g
erythritol, sukrin 35 g
kokos sušený, strouhaný 100 g
máslo čerstvé 80 g
mascarpone 250 g
smetana ke šlehání, šlehačka 250 g
kokos sušený, chipsy 10 g

Postup přípravy

  1. Nejdříve jsem si připravila všechny ingredience na korpus. Pak jsem dala na dno dortové formy (mám o průměru 24 cm) pečící papír a obruč zevnitř vymazala máslem. Zapnula jsem si troubu.

  2. Celá vejce jsem spolu s erythritolem a solí vyšlehala do pěny. Trvá to cca 10 minut. Potom jsem zašlehala mandlovou mouku smíchanou s kokosem a práškem do pečiva. Těsto jsem vylila do formy a vložila do předehřáté trouby. Pekla jsem na 180 stupňů 25 minut. Upečený korpus jsem nechala ve formě vychladnout.

  3. Připravila jsem si kokosový krém. V kastrolku jsem zahřála kokosový krém s erythritolem a kokosovým olejem, aby se vše rozpustilo a spojilo a potom jsem přimíchala kokos. Nechala jsem vychladnout. Poté jsem vyšlehala změklé máslo a promíchala s kokosovou hmotou.

  4. Formu s vychladlým korpusem jsem rozevřela, odstranila pečící papír a korpus překrojila na dva díly. Na velký talíř jsem položila spodní díl korpusu, na který jsem rovnoměrně navrstvila kokosový krém. Přiklopila jsem horním dílem korpusu.

  5. Připravila jsem si smetanový krém - ušlehala jsem šlehačku a smíchala ji s mascarpone, už jsem nedoslazovala. Smetanový krém jsem rovnoměrně navrstvila na horní díl korpusu. Část jsem si nechala na obmazání dortu. Dort jsem posypala kokosovými lupínky a dala do lednice na noc. Doporučuji krájet ostrým nahřátým nožem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů