Kokosový cheesecake s ostružinovým želé
Honila mě mlsná. A tak vznikl tento dezert a svačina současně.
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
sušenky, lotusky | 25 g |
sušenky | 25 g |
ořechy pekanové | 10 g |
mléko polotučné 1,5% tuku | 20 ml |
tvaroh měkký polotučný | 120 g |
vajíčka | 1 kus |
kokos sušený, strouhaný | 1 lžička |
škrob kukuřičný | 1 lžička |
med včelí | 15 g |
ostružiny | 50 g |
med včelí | 1 lžička |
želé cukrárenské červené | 5 g |
Postup přípravy
-
Oboje sušenky rozmačkejte na malé kousky, přidejte nahrubo posekané pekany a zalejte troškou mléka (může být i rostlinné). Tuto hmotu natlačte do zapékacích mističek a dejte do předehřáté trouby na 180 stupňů asi na 10 minut.
-
Mezitím si smíchejte tvaroh, vejce, med a škrob. V mixéru rozmixujte kokos na jemnou moučku a přimíchejte k tvarohové hmotě. Dobře prošlehejte. Nalejte na sušenkovou krustu a dejte znovu do trouby péct na 155 stupňů asi 35 minut.
-
Po upečení vytáhněte z trouby nechte vychladnout. Jakmile bude cheesecake vychladlý, připravte si želé. Do rendlíčku nasypte ostružiny, podlejte troškou vody a nechte zcela povolit. Přidejte sladidlo dle chuti a ostružiny rozmačkejte. Přisypte lžičku cukrárenského želé a dobře vše promíchejte. Přiveďte k varu a míchejte asi minutu. Pokud by byla směs příliš tuhá, přilijte vodu.
-
Nakonec lžící navrstvěte ovocné želé na upečený cheesecake a nechte v chladnu ztuhnout. (Jde to docela rychle.) Před servírováním položte na želé lístek máty či meduňky.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů