Kokosový cheesecake s ostružinovým želé

Honila mě mlsná. A tak vznikl tento dezert a svačina současně.

Kokosový cheesecake s ostružinovým želé

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
sušenky, lotusky 25 g
sušenky 25 g
ořechy pekanové 10 g
mléko polotučné 1,5% tuku 20 ml
tvaroh měkký polotučný 120 g
vajíčka 1 kus
kokos sušený, strouhaný 1 lžička
škrob kukuřičný 1 lžička
med včelí 15 g
ostružiny 50 g
med včelí 1 lžička
želé cukrárenské červené 5 g

Postup přípravy

  1. Oboje sušenky rozmačkejte na malé kousky, přidejte nahrubo posekané pekany a zalejte troškou mléka (může být i rostlinné). Tuto hmotu natlačte do zapékacích mističek a dejte do předehřáté trouby na 180 stupňů asi na 10 minut.

    Oboje sušenky rozmačkejte na malé kousky, přidejte nahrubo posekané pekany a zalejte troškou mléka (může být i rostlinné). Tuto hmotu natlačte do zapékacích mističek a dejte do předehřáté trouby na 180 stupňů asi na 10 minut.

  2. Mezitím si smíchejte tvaroh, vejce, med a škrob. V mixéru rozmixujte kokos na jemnou moučku a přimíchejte k tvarohové hmotě. Dobře prošlehejte. Nalejte na sušenkovou krustu a dejte znovu do trouby péct na 155 stupňů asi 35 minut.

  3. Po upečení vytáhněte z trouby nechte vychladnout.
Jakmile bude cheesecake vychladlý, připravte si želé. Do rendlíčku nasypte ostružiny, podlejte troškou vody a nechte zcela povolit. Přidejte sladidlo dle chuti a ostružiny rozmačkejte. Přisypte lžičku cukrárenského želé a dobře vše promíchejte. Přiveďte k varu a míchejte asi minutu. Pokud by byla směs příliš tuhá, přilijte vodu.

    Po upečení vytáhněte z trouby nechte vychladnout. Jakmile bude cheesecake vychladlý, připravte si želé. Do rendlíčku nasypte ostružiny, podlejte troškou vody a nechte zcela povolit. Přidejte sladidlo dle chuti a ostružiny rozmačkejte. Přisypte lžičku cukrárenského želé a dobře vše promíchejte. Přiveďte k varu a míchejte asi minutu. Pokud by byla směs příliš tuhá, přilijte vodu.

  4. Nakonec lžící navrstvěte ovocné želé na upečený cheesecake a nechte v chladnu ztuhnout. (Jde to docela rychle.)
Před servírováním položte na želé lístek máty či meduňky.

    Nakonec lžící navrstvěte ovocné želé na upečený cheesecake a nechte v chladnu ztuhnout. (Jde to docela rychle.) Před servírováním položte na želé lístek máty či meduňky.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů