Nízkosacharidový (low carb) ovocný koláč - zdravý dezert či snídaně.
- 45m
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
100 g |
100 g |
120 ml |
120 ml |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
Náplň | |
250 g |
250 g |
20 ml |
20 ml |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
220 g |
220 g |
Postup přípravy
-
Ingredience na těsto smicham, přendám do formy a rukama těsto rozprostřu. Dám do trouby a peču na 180 °C 10 min.
-
Mezitím smicham ingredience na náplň kromě ovoce. Náplň dám na korous, posypu ovocem a dám péct na 180 °C 30 min. Kdo má rád drobenku může si nějakou dát.
Makronutrienty
40%
34%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 602 kJ | 419 kJ |
Kalorická hodnota | 144 kcal | 100 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,2 g
5,07 g |
7,1 g
3,52 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,02 SVJ | 0,71 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,88 g
3,44 g |
4,78 g
2,39 g |
Bílkoviny | 8,65 g | 6,01 g |
Sůl | 0,12 g | 0,083 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů