Kokosovo-ovocná torta
Ďalšia ríbezľová kráska s citrónovým korpusom a kokosom, s kávovým krémom a ganache, dozdobená ovocím
- 4h:15m
- 16 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 16 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vajíčka | 6 kusů |
cukr krystal | 180 g |
voda | 60 ml |
olej řepkový | 60 ml |
hladká mouka pšeničná | 200 g |
kypřící prášek do pečiva | 0,5 kusu |
kokos sušený, strouhaný | 1 lžíce |
citrón | 1 kus |
ricotta, syrovátkový sýr | 200 g |
tvaroh měkký polotučný | 500 g |
zakysaná smetana | 200 g |
káva instantní | 1 lžíce |
cukr moučka | 70 g |
smetana ke šlehání, šlehačka | 100 g |
čokoláda hořká na vaření | 150 g |
rybíz červený | 100 g |
borůvky | 1 hrst |
hroznové víno | 100 g |
Postup přípravy
-
Oddelíme si žĺtky a bielka, bielka s cukrom vyšľaháme dotuha a postupne zašľaháme po jednom žĺtka, postupne pridáme olej a vodu. Múku si zmiešame s PDP a preosiatu zmes zľahka vmiešame do cesta. Pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a kokos.Pečieme 45 min pri teplote 180 °.
-
Pripravíme si krém zmiešaním všetkých surovín a dáme stuhnúť do chladničky.Vychladený korpus si rozrežeme na 2-3 časti a plníme striedavo plát-plnka-ovocie-plát.
-
Navrch dáme ganache polevu (roztopíme čokoládu, pridáme smotanu a miešame pokiaľ sa pekne nespoja) a dozdobíme ovocím
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů