Kokosovo-ovocná torta

Lucia Mikolášová

Ďalšia ríbezľová kráska s citrónovým korpusom a kokosom, s kávovým krémom a ganache, dozdobená ovocím

Kokosovo-ovocná torta

Suroviny pro 16 osob

Čeho Kolik
vajíčka 6 kusů
cukr krystal 180 g
voda 60 ml
olej řepkový 60 ml
hladká mouka pšeničná 200 g
kypřící prášek do pečiva 0,5 kusu
kokos sušený, strouhaný 1 lžíce
citrón 1 kus
ricotta, syrovátkový sýr 200 g
tvaroh měkký polotučný 500 g
zakysaná smetana 200 g
káva instantní 1 lžíce
cukr moučka 70 g
smetana ke šlehání, šlehačka 100 g
čokoláda hořká na vaření 150 g
rybíz červený 100 g
borůvky 1 hrst
hroznové víno 100 g

Postup přípravy

  1. Oddelíme si žĺtky a bielka, bielka s cukrom vyšľaháme dotuha a postupne zašľaháme po jednom žĺtka, postupne pridáme olej a vodu. Múku si zmiešame s PDP a preosiatu zmes zľahka vmiešame do cesta. Pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a kokos.Pečieme 45 min pri teplote 180 °.

  2. Pripravíme si krém zmiešaním všetkých surovín a dáme stuhnúť do chladničky.Vychladený korpus si rozrežeme na 2-3 časti a plníme striedavo plát-plnka-ovocie-plát.

  3. Navrch dáme ganache polevu (roztopíme čokoládu, pridáme smotanu a miešame pokiaľ sa pekne nespoja) a dozdobíme ovocím

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů