KOKOSOVO-KAKAOVÝ KOLÁČ S AVOKÁDOVÝM KRÉMEM

Vařím k běhu

KOKOSOVO-KAKAOVÝ KOLÁČ S AVOKÁDOVÝM KRÉMEM

Skvělý koláč z opravdových a zdravých surovin !

Navíc si ho můžou dopřát úplně všichni, je totiž bez lepku, mléka, vajec, ořechů i sóji !

Postup přípravy

  1. V míse smícháme 200g pohankové mouky, 80g kokosu, 40g kakaa, 3 lžíce lněného oleje, 10g jemného psylia (Natural Jihava), půl lžičky soli a 30-60g třtinového cukru. Přidáme 600 ml vody a dobře promícháme – prošleháme.

  2. Nalijeme do kokosovým tukem vymazané a kokosem vysypané dortové formy a dáme na 40-50minut do trouby na 180°C péct. Že je koláč upečený poznáte podle toho, že se mírně celý stáhne (odlepí od okrajů).

  3. Ještě si připravíme krém – jedno dobře zralé avokádo rozmixujeme se špetkou soli a 1-2 lžícemi medu. Krémem potřeme vychladlý dort a případné dozdobíme. Já jsem použila čerstvý fík a goji.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte