Kokosovo-jahodová tapioca s bazalkou

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Kokosovo-jahodová tapioca s bazalkou

Tapiokový pudink je veliká dobrota. A v sezoně jahod by byla škoda tyto dvě lahůdky nespojit.

Postup přípravy

  1. Den předem si namočím tapiocové perly do 100 ml vody (vychází to v poměru 1:3 - perly:voda). Do 100 ml mléka zamíchám lžičku kokosu a nechám přes noc v ledničce. Pokud by někdo nechtěl použít kravské mléko, může si kokos namočit ve 100 ml vody.

  2. Druhý den rozmixuji mléko s kokosem a tuto směs vliju k tapioce. Přivedu k varu a za stálého míchání uvařím pudink. Nakonec osladím medem dle chuti. Hotový pudink přeliji do skleniček a nechám vychladnout.

  3. Jahody nakrájím na kousky, dám do rendlíčku, přimíchám nadrobno pokrájené lístky bazalky a balzamiko. Ohřeji, a jakmile se jahody začnou rozvářet, osladím troškou medu.

  4. Tuto omáčku poté naliji na vychladlou tapiocu a nechám vychladnout. Zdobím lístkem bazalky. Dobrou chuť.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte