Kokosove tartaletky s bilou cokoladou a mascarpone
Velka improvizace z lednicovych zasob, velke prekvapeni - velka lahudka - tyto tarteletky :)
- 1h
- 12 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
mouka kokosová | 120 g |
sirup datlový | 120 g |
máslo čerstvé | 120 g |
kokos sušený, strouhaný | 60 g |
sůl | 1 špetka |
mascarpone | 200 g |
zakysaná smetana | 200 g |
bílá čokoláda | 100 g |
citronová šťáva, čerstvá | 1 lžíce |
ořechovka, likér ořechový | 30 g |
mražená směs ovoce | 200 g |
portské, likérové víno | 50 g |
škrob kukuřičný | 2 lžičky |
cukr kokosový | 20 g |
Postup přípravy
-
Ze všech surovin vypracujeme těsto, namačkáme do formiček a pečeme asi 10 minut/180°C.
-
Suroviny na krém vyšleháme a naplníme jím vychladlé tartaletky.
-
Ovoce + ostatní svaříme, necháme trochu schladnout a směsí ozdobíme tartaletky. Dáme do chladu ztuhnout.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů