KOKOSOVÉ POKUŠENÍ - LC
Lehoučký, lahodný lowcarb dezert... Děkujeme Zuzce Causeway :)
- 40m
- 10 porcí
- středně obtížné
- Jedlé dárky
- Lchf, low carb
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Oslava
- Pečení
- Primal
- Valentýn
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 10 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vajíčka | 3 kusy |
kokos sušený, strouhaný | 100 g |
citrón | 1 kus |
erythritol, sukrin | 6 lžiček |
mouka kokosová | 50 g |
sůl | 1 špetka |
mléko plnotučné | 3 lžíce |
kokosový olej | 2 lžíce |
smetana ke šlehání, šlehačka | 150 g |
mascarpone | 250 g |
erythritol, sukrin | 4 lžičky |
lesní ovoce směs mražená | 100 g |
máta čerstvá | 10 lístků |
čokoláda hořká, 80 - 90% | 2 g |
Postup přípravy
-
Bilky jsem si vyslehala se soli do peny. Zloutky jsem take vyslehala spolu s cukrem lehce rozehratym kokosovym olejem a vymackanym citronem jen pulku, do te doby az to krasne zesvetla a vse se spoji krasne do kremu.Do zloutkove peny pridame kokos a znovu promichame .Pak opatrne postupne primichavame bilkovou penu a na konec kokosovou mouku.
-
Dala jsem na pekac papir na peceni,testo rozetrela na pekac,a do predem vyhrate trouby na 180 stupnu pekla do zlatova,zkouska samozrejme spejle. Po upeceni jsem rozrizla na tri casti a nechala vychladnout.
-
Smetanu+ erythritol jsem vyslehala ,pridala maskarpone a zaslehala pridala jsem tu zbylou pulku stavu z citronu znova proslehala.
-
Na spodni cast korpusu jsem natrela krem dala druhy korpus pridala ovoce,ja dala lesni smes,pak dala posledni korpus a nanesla zbytek kremu,ozdobila ,mata,ovoce,a vysokoprocentni cokolada.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů