KOKOSOVÉ KYTIČKY
A tohle je další z variací na naše oblíbené téma... :D :D :D Je potřeba si nejdříve upéct linecká podkladová kolečka, na která se následně lepí nepečené kytičky, mušličky apod. A je jen na vás, zda na lepení použijete pikantní marmeládu (dala jsem domácí rybízovou) nebo raději máslový krém.
- 2h
- 50 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 50 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
kokos sušený, strouhaný | 140 g |
cukr moučka | 160 g |
mléko sušené | 120 ml |
máslo čerstvé | 120 g |
rum (originál tuzemský) | 1 lžíce |
hladká mouka pšeničná | 250 g |
cukr moučka | 75 g |
tuk ztužený na pečení - Hera | 150 g |
kypřící prášek do pečiva | 1 lžička |
vaječný žloutek | 1 kus |
marmeláda rybízová, džem | 200 g |
poleva růžová | 20 g |
Postup přípravy
-
Hmotu vtlačujeme přes potravinovou folii do formičky a následně vyklápíme na tácek a necháme do druhého dne zaschnout.
-
Vypracujeme hladké těsto. Necháme ho přes noc v lednici, zabalené v igelitu. Poté rozválíme cca na sílu 3mm, vykrájíme podkladová kolečka, ukládáme na plech s pečícím papírem a pečeme cca 15 minut na 140 stupňů.
-
Slepujeme k sobě vždy jedno kolečko a jednu kytičku, na slepení použijeme marmeládu nebo máslový krém a zdobíme čokopolevou. Já použila bílou polevu lehce obarvenou potravinářským barvivem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů