KOKOSOVÉ KYTIČKY

Danula

A tohle je další z variací na naše oblíbené téma... :D :D :D Je potřeba si nejdříve upéct linecká podkladová kolečka, na která se následně lepí nepečené kytičky, mušličky apod. A je jen na vás, zda na lepení použijete pikantní marmeládu (dala jsem domácí rybízovou) nebo raději máslový krém.

KOKOSOVÉ KYTIČKY

Suroviny pro 50 osob

Čeho Kolik
kokos sušený, strouhaný 140 g
cukr moučka 160 g
mléko sušené 120 ml
máslo čerstvé 120 g
rum (originál tuzemský) 1 lžíce
hladká mouka pšeničná 250 g
cukr moučka 75 g
tuk ztužený na pečení - Hera 150 g
kypřící prášek do pečiva 1 lžička
vaječný žloutek 1 kus
marmeláda rybízová, džem 200 g
poleva růžová 20 g

Postup přípravy

  1. Hmotu vtlačujeme přes potravinovou folii do formičky a následně vyklápíme na tácek a necháme do druhého dne zaschnout.

  2. Vypracujeme hladké těsto. Necháme ho přes noc v lednici, zabalené v igelitu. Poté rozválíme cca na sílu 3mm, vykrájíme podkladová kolečka, ukládáme na plech s pečícím papírem a pečeme cca 15 minut na 140 stupňů.

  3. Slepujeme k sobě vždy jedno kolečko a jednu kytičku, na slepení použijeme marmeládu nebo máslový krém a zdobíme čokopolevou. Já použila bílou polevu lehce obarvenou potravinářským barvivem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů