Efektní a moc dobré nízkosacharidové (low carb)cukroví ...děkujeme Helence Bucharové :)
- 1h
- 40 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
250 g |
250 g |
200 g |
200 g |
250 g |
250 g |
100 g |
100 g |
Poleva | |
2 lžíce |
2 lžíce |
50 g |
50 g |
Postup přípravy
-
Do kastrolu dáme máslo a rozehřejeme, přidáme 200g erytritu, smetanu a mícháme cca pět minut. Teď přidáme kokos a promícháme. Vezmeme si formu, nejlépe nějakou čtvercovou a vyložíme si ji alobalem. Vzniklou směs vložíme do formy a pěkně všude zatlačíme.
-
Přikryjeme potravinářskou folií a dáme do lednice, ve které to bude tuhnout do druhého dne. Hmotu z formy vyklopíme a nakrájíme ji na obdélníčky. Poté máčíme v čokoládě....
Makronutrienty
25%
4%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 2 001 kJ | 434 kJ |
Kalorická hodnota | 478 kcal | 104 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
17,5 g
3,65 g |
3,8 g
0,792 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,75 SVJ | 0,38 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
49,8 g
36,1 g |
10,8 g
7,83 g |
Bílkoviny | 2,79 g | 0,606 g |
Sůl | 0,057 g | 0,012 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů