Kokosové hvězdičky se šmakoun kokosovým krémem, čokoládou a lískovými ořechy

Na vlně chuti

Tyto hvězdičky se hodí při jakékoliv příležitosti, nemusíte extra kupovat formičky ve tvaru hvězdy, vystačíte si klidně se silikonovými formami na muffiny, či jinými silikonovými formičkami, případně postačí kulatá či hranatá forma, která se vystele pečícím papírem, kokosová hmota se upěchuje a následně zalije čokoládou. Následně již jen stačí nakrájet na požadované tvary. Rychlé, snadné a strašně dobré.

Kokosové hvězdičky se šmakoun kokosovým krémem, čokoládou a lískovými ořechy

Suroviny pro 8 osob

Čeho Kolik
šmakoun krém kokosový 62 g
kokos sušený, strouhaný 100 g
kokosový olej 50 ml
čokoláda hořká, 80 - 90% 120 g
mléko mandlové, rostlinný nápoj 80 ml
ořechy lískové 50 g

Postup přípravy

  1. Kokosový krém od Šmakouna dáme do mísy, přidáme strouhaný kokos, kokosový olej, důkladně propracujeme, naplníme formičky, důkladně upěchujeme.

    Kokosový krém od Šmakouna dáme do mísy, přidáme strouhaný kokos, kokosový olej, důkladně propracujeme, naplníme formičky, důkladně upěchujeme.

  2. Ve vodní lázní rozehřejeme čokoládu na vaření, můžeme i nemusíme přidat mandlové mléko. Důležité je, aby se čokoláda dala lít. Rozehřátou čokoládou polijeme hvězdičky, ozdobíme lískovými ořechy nebo můžeme posypat kokosem. Formičky vložíme do lednice vychladit, nejlépe do druhého dne.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů