Kokosová vanilková zmrzlina s čokoládou

Na vlně chuti

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Kokosová vanilková zmrzlina s čokoládou

Variací této zmrzliny jsou spousty. Můžeme přisypat strouhaný kokos, kakaový prášek, mleté kešu ořechy, pokud nechceme sladit, stačí přidat banány, pokud chceme zvýšit výživovou hodnotu, tak avokádo, zmrzlina se pak krájí mnohem lépe. Já jsem do základu přidala 2 hrsti kešu ořechů navíc. Pokud máte rádi čokoládovou zmrzlinu, tak její verzi naleznete ZDE.

Postup přípravy

  1. Příprava zmrzliny je velmi snadná. Vyndáme kokosové mléko z plechu, přidáme vanilku, sladidlo či banány a vše rozmixujeme. Přidáme nastrouhanou čokoládu a zamícháme. Naplníme do tvořítek na zmrzlinu či můžeme dát do silikonové formy na biskupský chlebíček či jiné silikonové formy, například na muffiny. Rázem máme lahodné osvěžení. Já jsem do silikonové formy na dno nasypala nastrouhanou čokoládu na vaření a pomalu lila připravenou směs. Po nalití jsem rovněž přidala nastrouhanou čokoládu navrch, dala do mrazáku zmrznout do druhého dne. Počítejte s tím, že je třeba nechat zmrzlinu povolit.

  2. Nyní stačí již jen nakrájet, sednout si a vychutnat tu dobrotu. Zmrzlinu můžeme ozdobit čerstvým ovocem dle libosti a případně polít čokoládou. Přeji příjemné mlsání.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte