Variací této zmrzliny jsou spousty. Můžeme přisypat strouhaný kokos, kakaový prášek, mleté kešu ořechy, pokud nechceme sladit, stačí přidat banány, pokud chceme zvýšit výživovou hodnotu, tak avokádo, zmrzlina se pak krájí mnohem lépe. Já jsem do základu přidala 2 hrsti kešu ořechů navíc. Pokud máte rádi čokoládovou zmrzlinu, tak její verzi naleznete ZDE.
- 10m
- 8 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
Zmrzlina | |
---|---|
800 ml |
800 ml |
1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
Na posypání | |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Příprava zmrzliny je velmi snadná. Vyndáme kokosové mléko z plechu, přidáme vanilku, sladidlo či banány a vše rozmixujeme. Přidáme nastrouhanou čokoládu a zamícháme. Naplníme do tvořítek na zmrzlinu či můžeme dát do silikonové formy na biskupský chlebíček či jiné silikonové formy, například na muffiny. Rázem máme lahodné osvěžení. Já jsem do silikonové formy na dno nasypala nastrouhanou čokoládu na vaření a pomalu lila připravenou směs. Po nalití jsem rovněž přidala nastrouhanou čokoládu navrch, dala do mrazáku zmrznout do druhého dne. Počítejte s tím, že je třeba nechat zmrzlinu povolit.
-
Nyní stačí již jen nakrájet, sednout si a vychutnat tu dobrotu. Zmrzlinu můžeme ozdobit čerstvým ovocem dle libosti a případně polít čokoládou. Přeji příjemné mlsání.
Makronutrienty
35%
6%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 159 kJ | 1 323 kJ |
Kalorická hodnota | 277 kcal | 316 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
14,5 g
6,22 g |
16,5 g
7,1 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,45 SVJ | 1,65 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
23,9 g
20,9 g |
27,2 g
23,9 g |
Bílkoviny | 2,54 g | 2,9 g |
Sůl | 0,14 g | 0,16 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů