KOKOSOVÁ ROLÁDA - LC
Tip na nízkosacharidový víkendový dezert...jednoduchá a výborná low carb roláda.
- 30m
- 14 porcí
- středně obtížné
- Jedlé dárky
- Lchf, low carb
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Oslava
- Párty
- Pečení
- Primal
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 14 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vejce slepičí střední, m | 4 kusy |
kokos sušený, strouhaný | 1 lžíce |
mouka kokosová | 40 g |
erythritol, sukrin | 3 lžičky |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 0,5 lžičky |
tvaroh měkký polotučný | 2 kusy |
mascarpone | 1 kus |
ovoce sušené mrazem, lyofilizované | 10 g |
erythritol, sukrin | 2 lžičky |
kokos sušený, chipsy | 10 g |
Postup přípravy
-
Oddělíme žloutky od bílků . Z bílků a špetky soli vyšleháme sníh. Žloutky vyšleháme s erythritolem do pěny, přidáme zbylé ingredience a nakonec opatrně vmícháme sníh. Pečeme na 180° cca 6-8 minut (dle trouby).Po upečení roládu zatočíme, aby pak držela tvar a po vychladnutí naplníme krémem.
-
Na krém vyšleháme tvarohy, mascarpone a sladidlo a nakonec přidáme lyofilizované borůvky. Roládu jsem nahoře zdobila lyo borůvkami, kokosovými chipsy a nastrouhanou 100% kakaovou hmotou.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů