Tip na nízkosacharidový víkendový dezert...jednoduchá a výborná low carb roláda.
- 30m
- 14 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto (plech 28x38 cm) | |
---|---|
4 kusy |
4 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
40 g |
40 g |
3 lžičky |
3 lžičky |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Krém | |
2 kusy |
2 kusy |
1 kus |
1 kus |
ovoce sušené mrazem, lyofilizované 10 g |
10 g |
2 lžičky |
2 lžičky |
10 g |
10 g |
Postup přípravy
-
Oddělíme žloutky od bílků . Z bílků a špetky soli vyšleháme sníh. Žloutky vyšleháme s erythritolem do pěny, přidáme zbylé ingredience a nakonec opatrně vmícháme sníh. Pečeme na 180° cca 6-8 minut (dle trouby).Po upečení roládu zatočíme, aby pak držela tvar a po vychladnutí naplníme krémem.
-
Na krém vyšleháme tvarohy, mascarpone a sladidlo a nakonec přidáme lyofilizované borůvky. Roládu jsem nahoře zdobila lyo borůvkami, kokosovými chipsy a nastrouhanou 100% kakaovou hmotou.
Makronutrienty
16%
32%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 813 kJ | 617 kJ |
Kalorická hodnota | 194 kcal | 147 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,71 g
3,26 g |
3,57 g
2,47 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,471 SVJ | 0,357 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
15,4 g
10,2 g |
11,7 g
7,75 g |
Bílkoviny | 9,33 g | 7,08 g |
Sůl | 0,177 g | 0,134 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů