Kokosová pannacotta s malinami
Konečně jednoduchý kokosový dezert, který můžete připravit s minimem námahy.
- 55m
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kokos sušený, strouhaný | 100 g |
voda | 500 ml |
agar | 1 lžička |
vanilkový extrakt | 1 lžička |
sůl | 1 špetka |
čekankový sirup | 2 g |
maliny | 240 g |
skořice mletá | 0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Kokosové mléko dejte do chladničky vychladit a ztuhnout. Oddělí se tak tekutá a tuhá část. Pak přiveďte k varu 500 ml vody. Vroucí vodu nalijte na 100 g strouhaného kokosu a ihned vše důkladně rozmixujte. Směs pak přeceďte přes plátno do nádoby a vymačkejte, aby zůstalo co nejméně tekutiny. Případně dolijte čistou vodou, aby celkový objem dosáhl půl litru. Do získaného kokosového mléka přidejte lžičku agarových vloček, špetku soli a vanilkový extrakt. Vařte, dokud se agar úplně nerozpustí. Poté vmíchejte 2 lžíce čekankového sirupu a 150 g tuhé části z kokosového mléka. Vše znovu rozmixujte do hladka. Hotovou směs rozlijte do čtyř skleniček a nechte v chladničce ztuhnout. Před podáváním ozdobte dezert čerstvým ovocem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů