Kokosová pannacotta s malinami

Jídelní plán

Konečně jednoduchý kokosový dezert, který můžete připravit s minimem námahy.

Kokosová pannacotta s malinami

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
kokos sušený, strouhaný 100 g
voda 500 ml
agar 1 lžička
vanilkový extrakt 1 lžička
sůl 1 špetka
čekankový sirup 2 g
maliny 240 g
skořice mletá 0,5 lžičky

Postup přípravy

  1. Kokosové mléko dejte do chladničky vychladit a ztuhnout. Oddělí se tak tekutá a tuhá část. Pak přiveďte k varu 500 ml vody. Vroucí vodu nalijte na 100 g strouhaného kokosu a ihned vše důkladně rozmixujte. Směs pak přeceďte přes plátno do nádoby a vymačkejte, aby zůstalo co nejméně tekutiny. Případně dolijte čistou vodou, aby celkový objem dosáhl půl litru. Do získaného kokosového mléka přidejte lžičku agarových vloček, špetku soli a vanilkový extrakt. Vařte, dokud se agar úplně nerozpustí. Poté vmíchejte 2 lžíce čekankového sirupu a 150 g tuhé části z kokosového mléka. Vše znovu rozmixujte do hladka. Hotovou směs rozlijte do čtyř skleniček a nechte v chladničce ztuhnout. Před podáváním ozdobte dezert čerstvým ovocem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů