Konečně jednoduchý kokosový dezert, který můžete připravit s minimem námahy.
- 55m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Na pannacottu: | |
---|---|
100 g |
100 g |
500 ml |
500 ml |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
2 g |
2 g |
Na ozdobu: | |
240 g |
240 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Kokosové mléko dejte do chladničky vychladit a ztuhnout. Oddělí se tak tekutá a tuhá část.
Pak přiveďte k varu 500 ml vody. Vroucí vodu nalijte na 100 g strouhaného kokosu a ihned vše důkladně rozmixujte. Směs pak přeceďte přes plátno do nádoby a vymačkejte, aby zůstalo co nejméně tekutiny. Případně dolijte čistou vodou, aby celkový objem dosáhl půl litru. Do získaného kokosového mléka přidejte lžičku agarových vloček, špetku soli a vanilkový extrakt. Vařte, dokud se agar úplně nerozpustí. Poté vmíchejte 2 lžíce čekankového sirupu a 150 g tuhé části z kokosového mléka. Vše znovu rozmixujte do hladka. Hotovou směs rozlijte do čtyř skleniček a nechte v chladničce ztuhnout. Před podáváním ozdobte dezert čerstvým ovocem.
Makronutrienty
44%
7%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 391 kJ | 832 kJ |
Kalorická hodnota | 93,3 kcal | 199 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,07 g
1,02 g |
15,1 g
2,18 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,707 SVJ | 1,51 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,72 g
6,83 g |
16,5 g
14,6 g |
Bílkoviny | 1,12 g | 2,39 g |
Sůl | 0,179 g | 0,383 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů