Kokosová pannacotta s malinami

Jídelní plán

Kokosová pannacotta s malinami

Konečně jednoduchý kokosový dezert, který můžete připravit s minimem námahy.

Postup přípravy

  1. Kokosové mléko dejte do chladničky vychladit a ztuhnout. Oddělí se tak tekutá a tuhá část.

    Pak přiveďte k varu 500 ml vody. Vroucí vodu nalijte na 100 g strouhaného kokosu a ihned vše důkladně rozmixujte. Směs pak přeceďte přes plátno do nádoby a vymačkejte, aby zůstalo co nejméně tekutiny. Případně dolijte čistou vodou, aby celkový objem dosáhl půl litru. Do získaného kokosového mléka přidejte lžičku agarových vloček, špetku soli a vanilkový extrakt. Vařte, dokud se agar úplně nerozpustí. Poté vmíchejte 2 lžíce čekankového sirupu a 150 g tuhé části z kokosového mléka. Vše znovu rozmixujte do hladka. Hotovou směs rozlijte do čtyř skleniček a nechte v chladničce ztuhnout. Před podáváním ozdobte dezert čerstvým ovocem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte