Měkké, nepřeslazené...prostě skvělé :)
Bílky zbyly z mazance, můžete dát jen dvě vajíčka když nezbydou bílky...
- 15m
- 30 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
200 g |
200 g |
2 kusy |
2 kusy |
1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Jednodušeji to nejde: vše smíchat, ochutnat a dosladit dle chuti (není třeba). Ten citron tam dělá to pravé, nevynechat!
-
Z hmoty tvarujeme špičky, dáme na pečící papír a v troubě pečeme asi na 120°C/15 minut - dle trouby do růžova.
Jsou měkké a netvrdnou, výborné a rychlé.
Makronutrienty
29%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 813 kJ | 206 kJ |
Kalorická hodnota | 433 kcal | 49,2 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
19,5 g
8,89 g |
2,21 g
1,01 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,95 SVJ | 0,221 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
39,4 g
34,7 g |
4,47 g
3,94 g |
Bílkoviny | 7,79 g | 0,884 g |
Sůl | 0,2 g | 0,023 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů