KOKOSÁk ala raffaello - LC

Sladce nesladce

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

KOKOSÁk ala raffaello - LC

Recept vznikl z důvodu přebytku bílků. Často peču low carb tartaletky z lineckého těsta a bílky zbývají.

Nakonec je to jeden z nej nízkosacharidových dortů a hlavně jednoduchý na složení i práci.

Postup přípravy

  1. Připravíme si dva plechy s pečícími papíry, na které si nakreslíme kola velikosti dortu. Pokreslením dolů. Předehřejeme troubu na 170°C.

    Bílky se solí vyšleháme opravdu do tuha, pak do nich opatrně vmícháme kokos.

    Rozdělíme na půl na plechy a vytvarujeme kola podle predkreslených vzorů.

    Dáme péct na cca 10min.

  2. Po upečení převrátíme a stáhneme papír na pečení.

    Pokud máme kafe mlýnek, tak kokos přemeleme, aby byl jemnější.

    Na krém vyšleháme smetanu. Vyšleháme mascarpone se sladidlem, rumem, kokosem a když máme kokosovým aroma nebo kokosovým máslem (rozehřejeme).

    Vmícháme šlehačku.

  3. Část si oddělíme do misky na kuličky a dáme vychladit.

    První korpus potřeme rumem a návršíme polovinu krému. Přiklopíme druhým a znovu potřeme rumem. Návršíme druhou polovinou krému a obmažeme i boky. Zarovnáme a dáme chladit.

  4. Mezitím si uděláme z odděleného krému kuličky. Lžičkou nabereme množství do kterého vmačkneme mandli a vytvarujeme kuličky. Lépe se tvarují na talíři s kokosem.

    Na dort kolem dokola přimáčkneme kokosové lupínky. Navrch dáme kuličky a můžeme ještě posypat kokosem.

    Necháme vychladit, ideálně přes noc.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte