
To byla velká dobrota ...
- 6h
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
kohoutí prsa s kůží bez kosti 300 g |
300 g |
3 snítky |
3 snítky |
200 g |
200 g |
2 kusy |
2 kusy |
50 g |
50 g |
4 kusy |
4 kusy |
150 g |
150 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
0,2 lžičky |
0,2 lžičky |
Postup přípravy
-
Kohoutí prsa osolíme, opepříme, přidáme větvičku rozmarýnu a zavakuujeme do vakuovacího sáčku. Necháme v ledničce marinovat do druhého dne.
-
Teplotu vodní lázně nastavíme na 65°C a čas na 5 hodin.
Šalotku, česnek a pancettu nakrájíme na drobno, přidáme nasekaný rozmarýn, podlijeme trochou vody. Zakápneme olivovým olejem a vaříme, až cibule změkne.
Žampiony nakrájíme na tenké plátky, přidáme ke směsi. Osolíme, opepříme, promícháme a podlijeme smetanou. Redukujeme tak dlouho, až smetana zhoustne.
-
Hotová kohoutí prsa vyjmeme ze sáčku a prudce na litinové pánvi nasucho opečeme. Z každé strany cca 1 minutu.
Kohoutí prsa nakrájíme na velmi tenké plátky a servírujeme s žampionovým ragú a těstovinami nebo polentovou kaší.
Makronutrienty
16%
37%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 626 kJ | 1 702 kJ |
Kalorická hodnota | 150 kcal | 407 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,91 g
2,12 g |
10,6 g
5,77 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,391 SVJ | 1,06 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,3 g
5,31 g |
30,8 g
14,4 g |
Bílkoviny | 8,99 g | 24,4 g |
Sůl | 0,997 g | 2,71 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů