Kohoutí prsa sous vide se žampionovým ragú

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Kohoutí prsa sous vide se žampionovým ragú

To byla velká dobrota ...

Postup přípravy

  1. Kohoutí prsa osolíme, opepříme, přidáme větvičku rozmarýnu a zavakuujeme do vakuovacího sáčku. Necháme v ledničce marinovat do druhého dne.

  2. Teplotu vodní lázně nastavíme na 65°C a čas na 5 hodin.

    Šalotku, česnek a pancettu nakrájíme na drobno, přidáme nasekaný rozmarýn, podlijeme trochou vody. Zakápneme olivovým olejem a vaříme, až cibule změkne.

    Žampiony nakrájíme na tenké plátky, přidáme ke směsi. Osolíme, opepříme, promícháme a podlijeme smetanou. Redukujeme tak dlouho, až smetana zhoustne.

  3. Hotová kohoutí prsa vyjmeme ze sáčku a prudce na litinové pánvi nasucho opečeme. Z každé strany cca 1 minutu.

    Kohoutí prsa nakrájíme na velmi tenké plátky a servírujeme s žampionovým ragú a těstovinami nebo polentovou kaší.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte