Snad nejlepší LC knedlíky, jaké se mi kdy povedly. Jsou úplně k nerozeznání od klasických.
- 1h
- 16 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
500 g |
500 g |
4 kusy |
4 kusy |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
60 g |
60 g |
30 g |
30 g |
30 g |
30 g |
30 g |
30 g |
na náplň 130 g |
130 g |
Zelí | |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 kus |
1 kus |
váha bez nálevu 340 g |
340 g |
1 lžička |
1 lžička |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Vejce s tvarohem a se solí jsem prošlehala. Přidala jsem smíchané suché ingredience a směs jsem promíchala a pak prohnětla rukou. Nechala jsem odstát cca půl hodiny.
-
Těsto jsem rozdělila na 16 přibližně stejných částí. Z každé části jsem utvořila kuličku, ze které jsem v dlani udělala placku. Je lepší si na pracovní plochu nasypat trochu mandlové mouky a dlaně si tam občas "namočit", aby se vám těsto nepřilepovalo. Do každé placky jsem dala jednu lžíci drobných oškvarečků a zabalila.
-
Knedlíky jsem vařila v osolené vodě asi tak 6 minut.
Na talíři jsem knedlíky posadila na dušené zelí, posypala je osmaženou cibulkou a nasekanou petrželkou.
-
Zelí: nadrobno nakrájenou větší cibuli jsem osmahla dozlatova na lžíci sádla. Přidala jsem ocezené zelí ze sklenice (340 g), přidala mletý kmín, podlila lehce vodou a dusila. Jak bylo zelí skoro hotové, posypala jsem je lahůdkovým droždím, ještě trochu podlila a dodusila. Až nakonec jsem dle chuti dosolila.
Makronutrienty
16%
58%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 659 kJ | 533 kJ |
Kalorická hodnota | 158 kcal | 127 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,72 g
3,41 g |
3,82 g
2,76 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,472 SVJ | 0,382 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,42 g
2,27 g |
6 g
1,84 g |
Bílkoviny | 16,5 g | 13,4 g |
Sůl | 0,581 g | 0,47 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů