Knedlíky se škvarky a se zelím - LC
Snad nejlepší LC knedlíky, jaké se mi kdy povedly. Jsou úplně k nerozeznání od klasických.
- 1h
- 16 porcí
- středně obtížné
- Dušení
- Evropská
- Historické
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Recepty po babičce
- Regionální a krajové
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 16 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
tvaroh měkký, kostka | 500 g |
vajíčka | 4 kusy |
sůl | 0,5 lžičky |
mandlová mouka | 60 g |
sezamová mouka | 30 g |
vláknina bramborová | 30 g |
psylium | 30 g |
vepřové škvarky | 130 g |
sádlo | 1 lžíce |
cibule | 1 kus |
kysané bílé zelí | 340 g |
kmín drcený | 1 lžička |
droždí lahůdkové sušené, tebi | 2 lžíce |
Postup přípravy
-
Vejce s tvarohem a se solí jsem prošlehala. Přidala jsem smíchané suché ingredience a směs jsem promíchala a pak prohnětla rukou. Nechala jsem odstát cca půl hodiny.
-
Těsto jsem rozdělila na 16 přibližně stejných částí. Z každé části jsem utvořila kuličku, ze které jsem v dlani udělala placku. Je lepší si na pracovní plochu nasypat trochu mandlové mouky a dlaně si tam občas "namočit", aby se vám těsto nepřilepovalo. Do každé placky jsem dala jednu lžíci drobných oškvarečků a zabalila.
-
Knedlíky jsem vařila v osolené vodě asi tak 6 minut. Na talíři jsem knedlíky posadila na dušené zelí, posypala je osmaženou cibulkou a nasekanou petrželkou.
-
Zelí: nadrobno nakrájenou větší cibuli jsem osmahla dozlatova na lžíci sádla. Přidala jsem ocezené zelí ze sklenice (340 g), přidala mletý kmín, podlila lehce vodou a dusila. Jak bylo zelí skoro hotové, posypala jsem je lahůdkovým droždím, ještě trochu podlila a dodusila. Až nakonec jsem dle chuti dosolila.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů