Knedlíky se škvarky a se zelím - LC

Laduš

Snad nejlepší LC knedlíky, jaké se mi kdy povedly. Jsou úplně k nerozeznání od klasických.

Knedlíky se škvarky a se zelím - LC

Suroviny pro 16 osob

Čeho Kolik
tvaroh měkký, kostka 500 g
vajíčka 4 kusy
sůl 0,5 lžičky
mandlová mouka 60 g
sezamová mouka 30 g
vláknina bramborová 30 g
psylium 30 g
vepřové škvarky 130 g
sádlo 1 lžíce
cibule 1 kus
kysané bílé zelí 340 g
kmín drcený 1 lžička
droždí lahůdkové sušené, tebi 2 lžíce

Postup přípravy

  1. Vejce s tvarohem a se solí jsem prošlehala. Přidala jsem smíchané suché ingredience a směs jsem promíchala a pak prohnětla rukou. Nechala jsem odstát cca půl hodiny.

  2. Těsto jsem rozdělila na 16 přibližně stejných částí. Z každé části jsem utvořila kuličku, ze které jsem v dlani udělala placku. Je lepší si na pracovní plochu nasypat trochu mandlové mouky a dlaně si tam občas "namočit", aby se vám těsto nepřilepovalo. Do každé placky jsem dala jednu lžíci drobných oškvarečků a zabalila.

  3. Knedlíky jsem vařila v osolené vodě asi tak 6 minut. Na talíři jsem knedlíky posadila na dušené zelí, posypala je osmaženou cibulkou a nasekanou petrželkou.

  4. Zelí: nadrobno nakrájenou větší cibuli jsem osmahla dozlatova na lžíci sádla. Přidala jsem ocezené zelí ze sklenice (340 g), přidala mletý kmín, podlila lehce vodou a dusila. Jak bylo zelí skoro hotové, posypala jsem je lahůdkovým droždím, ještě trochu podlila a dodusila. Až nakonec jsem dle chuti dosolila.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů