Knedlíky plněné uzeným masem a zelí - LC

Laduš

Knedlíky plněné uzeným masem a zelí - LC

Klasický pokrm v low carb úpravě. Zaručeně si pochutnáte. :)

Postup přípravy

  1. Vejce s tvarohem a se solí jsem prošlehala. Přidala jsem smíchané suché ingredience a směs jsem promíchala a pak prohnětla rukou. Nechala jsem odstát cca půl hodiny.

  2. Mezitím jsem si uzené maso nakrájela nadrobno.

    Těsto jsem rozdělila na 8 přibližně stejných částí. Z každé části jsem utvořila kuličku, ze které jsem v dlani udělala placku. Je lepší si na pracovní plochu nasypat trochu mandlové mouky a dlaně si tam občas "namočit", aby se vám těsto nepřilepovalo. Do každé placky jsem dala jednu lžíci uzeného a zabalila.

    Knedlíky jsem vařila v osolené vodě asi tak 6 minut.

  3. Zelí: nadrobno nakrájenou větší cibuli jsem osmahla dozlatova na sádle. Přidala jsem scezené zelí ze sklenice, přidala mletý kmín, podlila lehce vodou a dusila. Jak bylo zelí skoro hotové, posypala jsem je lahůdkovým droždím a dodusila. Až nakonec jsem dle chuti dosolila.

  4. Cibuli jsem nakrájela na malé měsíčky a osmažila na sádle.

    Na talíři jsem knedlíky posadila na dušené zelí, posypala je osmaženou cibulkou a nasekanou petrželkou.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte