Krásný nízkosacharidový klasický oběd od Dany Ščerbové, děkujeme :)
- 30m
- 8 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
3 kusy |
3 kusy |
125 g |
125 g |
60 g |
60 g |
mouka z lupiny bílé, vlčího bobu 50 g |
50 g |
20 g |
20 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
Náplň | |
200 g |
200 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
Vyšleháme vajíčka s lučinou, přidáme ostatní suroviny a utvoříme těsto, necháme 15 minut odpočinout.
-
Navlhčenýma rukama uděláme placičku, naplníme uzeným a vytvarujeme do knedlíku.
Vaříme v osolené vodě asi 5 minut.
-
Náplň tvoří nejemno nakrájené uzené maso.
Hotové knedlíky polijeme na sádle osmaženou cibulkou, přidáme kysané zelí...
Makronutrienty
18%
44%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 819 kJ | 703 kJ |
Kalorická hodnota | 196 kcal | 168 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,47 g
1,41 g |
4,69 g
1,21 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,547 SVJ | 0,469 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,3 g
3,85 g |
9,72 g
3,31 g |
Bílkoviny | 13,1 g | 11,2 g |
Sůl | 1,06 g | 0,911 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů