Knedlík z mandlové mouky mám sice ráda, ale nikdy jsem z něj nebyla úplně nadšená. Navíc mandlová mouka je dražší a jistě v současné době mnozí z nás šetří, kde se dá. Proto mě napadlo použít bramborovou vlákninu. A za sebe musím říct, že lepší LC knedlík jsem opravdu nikdy nejedla. Je tak dobrý, že se dá jíst i samotný.
- 3m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
1 lžička |
1 lžička |
1 kus |
1 kus |
můžete použít i tvaroh z vaničky 50 g |
50 g |
1 špetka |
1 špetka |
2 lžíce 40 g |
40 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 0,3 lžičky |
0,3 lžičky |
nebo dle potřeby 2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Větší hrnek vymažeme máslem. Do misky vyklepneme vejce, osolíme a přidáme sýr. Důkladně vidličkou promícháme. Potom přidáme bramborovou vlákninu a prášek do pečiva a opět důkladně promícháme. Přidáme mléko dle potřeby tak, aby mělo těsto kašovinou konzistenci, spíše řidší než hustší. Těsto přelijeme do hrnku a dáme do mikrovlnky na 2 minuty a 40 sekund.
Makronutrienty
9%
35%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 835 kJ | 1 158 kJ |
Kalorická hodnota | 200 kcal | 277 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,2 g
1,09 g |
3,06 g
1,51 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,22 SVJ | 0,306 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13 g
4,59 g |
18,1 g
6,37 g |
Bílkoviny | 8,03 g | 11,1 g |
Sůl | 1,07 g | 1,49 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů