Kdo by neměl rád tuto klasiku - skvělý oběd od Věry Husákové je v lowcarb verzi, děkujeme !
- 15m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
mouka z lupiny bílé, vlčího bobu 30 g |
30 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Knedlík-nastrouhat 1/2 větší kedlubny posolit nechat vyplakat a pak pořádně vymačkat vodu.Přidat 1vejce ,2lžíce lupinové mouky a na špičku kávové lžičky xantanové gumy, promíchat a nechat chvilku stát.
Pak mokrýma rukama udělat hada a trhat do osolené vody a vařit 5minut, voda nesmí moc vřít !
Makronutrienty
43%
40%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 587 kJ | 458 kJ |
Kalorická hodnota | 140 kcal | 109 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
12,9 g
1,41 g |
10,1 g
1,1 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,29 SVJ | 1,01 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,11 g
1,29 g |
3,98 g
1,01 g |
Bílkoviny | 12 g | 9,34 g |
Sůl | 0,742 g | 0,578 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů