KNEDLÍK CHLUPATÝ LC se zelím a uzeným masem
Kdo by neměl rád tuto klasiku - skvělý oběd od Věry Husákové je v lowcarb verzi, děkujeme !
- 15m
- 2 porce
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Posvícení
- Přílohy
- Recepty po babičce
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kedlubna | 1 kus |
vajíčka | 1 kus |
mouka z lupiny bílé, vlčího bobu | 30 g |
guma xantanová | 1 lžička |
sůl | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Knedlík-nastrouhat 1/2 větší kedlubny posolit nechat vyplakat a pak pořádně vymačkat vodu.Přidat 1vejce ,2lžíce lupinové mouky a na špičku kávové lžičky xantanové gumy, promíchat a nechat chvilku stát. Pak mokrýma rukama udělat hada a trhat do osolené vody a vařit 5minut, voda nesmí moc vřít !
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů