Kdo by neměl rád tuto klasiku - skvělý oběd od Věry Husákové je v lowcarb verzi, děkujeme !
- 15m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
mouka z lupiny bílé, vlčího bobu 30 g |
30 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Knedlík-nastrouhat 1/2 větší kedlubny posolit nechat vyplakat a pak pořádně vymačkat vodu.Přidat 1vejce ,2lžíce lupinové mouky a na špičku kávové lžičky xantanové gumy, promíchat a nechat chvilku stát.
Pak mokrýma rukama udělat hada a trhat do osolené vody a vařit 5minut, voda nesmí moc vřít !
Makronutrienty
41%
41%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 577 kJ | 450 kJ |
Kalorická hodnota | 138 kcal | 107 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
12,1 g
1,37 g |
9,41 g
1,07 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,21 SVJ | 0,941 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,17 g
1,31 g |
4,03 g
1,02 g |
Bílkoviny | 12 g | 9,39 g |
Sůl | 0,751 g | 0,586 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů