Kinder Pinqui nebo také Míša řez - čokoládový low carb řez
Vynikající čokoládové nízkosacharidové low carb řezy. Zatím úplně nejlepší, které jsem pekla. Jsou vhodné i na svačinku, dětskou oslavu nebo na sváteční stůl. Na dezrt jsou použity pouze základní suroviny, příprava je velmi jednoduchá a výsledek opravdu stojí za to. Řez je na povrchu politý čokoládou - ale nemusí být. Tento recept čokoládovou polevu neobsahuje. Pokud čokoládovou polevu máte rádi, klidně ji udělejte. Mascarpone v krému můžete nahradit také tvarohem. Krém s mascarpone však lépe drží, nepouští vlhkost jako tvarohový krém. Pokud nejste příznivcem low carb, sladidlo klidně nahraďte trochou cukru, získáte skvělou variantu klasického receptu a navíc bez mouky a lepku. Přeji dobrou chuť :)
- 45m
- 20 porcí
- jednoduché
- Lchf, low carb
- Moučníky a dezerty
- Oslava
- Posvícení
- Slavnostní tabule
- Svatba
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 20 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
čokoláda hořká, 70 - 85% | 50 g |
mandle mleté | 65 g |
vejce slepičí střední, m | 5 kusů |
erythritol, sukrin | 10 g |
voda | 5 lžic |
mascarpone | 250 g |
smetana ke šlehání, šlehačka | 250 g |
citronová šťáva, čerstvá | 2 lžíce |
rum (originál tuzemský) | 1 lžíce |
vanilkový extrakt | 1 lžička |
xylitol, cukr březový | 15 g |
Postup přípravy
-
Těsto - k bílkům přidáme studenou vodu a vyšleháme tuhý sníh. Do tuhého sněhu lehce zašleháme mleté mandle. V jiné míse vyšleháme žloutky se sladidlem, zašleháme změklou čokoládu. Ke žloutkům poté lehce zamícháme sníh s mandlemi. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 160st. cca 30minut - dobu pečení přizpůsobte své troubě.
-
Krém - do mísy dáme mascarpone, citronovou šťávu, rum a lehce zašleháme. Následně přidáme šlehačku a vyšleháme tuhý krém. Sladidlo můžete klidně vynechat - záleží na vašich zvyklostech a chuti.
-
Vychladlou placku rozkrojíme na půl. Placky proložíme krémem a dáme ztuhnout do lednice.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů