Kinder mléčný řez
"Mamííí, mamííí, máme Kinder?" Ne, ne, zlatíčko, my máme něco mnohem lepšího...
- 1h
- 15 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 15 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vejce slepičí střední, m | 5 kusů |
cukr moučka | 100 g |
kakaový prášek, holandské kakao | 50 g |
sůl | 1 špetka |
smetana ke šlehání, šlehačka | 200 g |
tvaroh měkký, vanička | 250 g |
ztužovač šlehačky | 10 g |
cukr vanilkový | 1 kus |
včelí med | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Těsto - v míse ušleháme ručním elektrickým šlehačem žloutky s cukrem do husté bílé pěny (nepodceňujte délku šlehání, šlehám asi 10 minut).
-
Poté už jen vařečkou vmícháme kakao a tuhý sníh z bílků, ušlehaný se špetkou soli. Těsto vlijeme na velký nízký plech (42x32cm), vystlaný pečícím papírem a pečeme 12 minut na 190 stupňů.
-
Na krém vyšleháme šlehačku s 1ks ztužovače, lehce přimícháme tvaroh, vanilkový cukr a med dle chuti.
-
Zchladlý plát těsta překlopíme na tác, stáhneme papír, překrojíme napůl, jednu polovinu korpusu potřeme krémem, přiklopíme druhou polovinou, lehce přimáčkneme a dáme do ledničky ztuhnout.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů