Kinder mléčný řez

Danula

"Mamííí, mamííí, máme Kinder?" Ne, ne, zlatíčko, my máme něco mnohem lepšího...

Kinder mléčný řez

Suroviny pro 15 osob

Čeho Kolik
vejce slepičí střední, m 5 kusů
cukr moučka 100 g
kakaový prášek, holandské kakao 50 g
sůl 1 špetka
smetana ke šlehání, šlehačka 200 g
tvaroh měkký, vanička 250 g
ztužovač šlehačky 10 g
cukr vanilkový 1 kus
včelí med 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Těsto - v míse ušleháme ručním elektrickým šlehačem žloutky s cukrem do husté bílé pěny (nepodceňujte délku šlehání, šlehám asi 10 minut).

  2. Poté už jen vařečkou vmícháme kakao a tuhý sníh z bílků, ušlehaný se špetkou soli. Těsto vlijeme na velký nízký plech (42x32cm), vystlaný pečícím papírem a pečeme 12 minut na 190 stupňů.

  3. Na krém vyšleháme šlehačku s 1ks ztužovače, lehce přimícháme tvaroh, vanilkový cukr a med dle chuti.

  4. Zchladlý plát těsta překlopíme na tác, stáhneme papír, překrojíme napůl, jednu polovinu korpusu potřeme krémem, přiklopíme druhou polovinou, lehce přimáčkneme a dáme do ledničky ztuhnout.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů