Kimchi

Leny jede low carb

Jak si posílit imunitu? Udělejte si domácí kimchi. ☺ Pro mě je nejhorší to čekání, než vykvasí. Vyzkoušejte! www.lenyinspirace.cz/kvasena-zelenina/

Kimchi

Suroviny pro 20 osob

Čeho Kolik
čínské, pekingské zelí 1 kus
petržel kořenová 1 kus
červená paprika 1 kus
cibulka jarní, sečka 1 svazek
cibule 1 kus
mrkev 1 kus
bílá ředkev 100 g
pórek 1 kus
sůl himálajská jemná 1 lžíce
česnek stroužky 2 kusy
chilli sušené drcené / kousky 10 g
zázvor, čerstvý kořen 1 lžička

Postup přípravy

  1. Všechny ingredience na pastu smíchejte dohromady. K nakrájenému zelí na 5 cm proužky přidejte cibuli, jarní cibulku, pórek, papriku, petržel, bílou ředkev, mrkev a vše důkladně promačkejte společně s pastou až zelenina pustí vlastní šťávu. Zelenina musí být změklá a ohebná.

  2. Vše napěchujte do čisté vypařené sklenice nebo hrnce na kvašení. Stlačte zeleninu dolů a musí být zatížená, aby byla potopená ve vlastní šťávě. Nechte kvasit asi 5 – 7 dnů v pokojové teplotě.

  3. Po dokvašení uchovejte sklenici v lednicí, kde se nižší teplotou kvašení zastaví. Postupně odebírejte kimchi vždy čistou lžící. Takto kimchi v lednici vydrží i několik týdnů, jen se musí zelenina udržovat pod hladinou.

  4. Postup najdete zde: https://lenyinspirace.cz/kvasena-zelenina/

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů