Kimchi
Jak si posílit imunitu? Udělejte si domácí kimchi. ☺ Pro mě je nejhorší to čekání, než vykvasí. Vyzkoušejte! www.lenyinspirace.cz/kvasena-zelenina/
- 1h
- 20 porcí
- středně obtížné
- Historické
- Kvašení a nakládání
- Lchf, low carb
- Orientální
- Paleo
- Primal
- Rostlinný původ
- Saláty
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Whole30
Suroviny pro 20 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
čínské, pekingské zelí | 1 kus |
petržel kořenová | 1 kus |
červená paprika | 1 kus |
cibulka jarní, sečka | 1 svazek |
cibule | 1 kus |
mrkev | 1 kus |
bílá ředkev | 100 g |
pórek | 1 kus |
sůl himálajská jemná | 1 lžíce |
česnek stroužky | 2 kusy |
chilli sušené drcené / kousky | 10 g |
zázvor, čerstvý kořen | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Všechny ingredience na pastu smíchejte dohromady. K nakrájenému zelí na 5 cm proužky přidejte cibuli, jarní cibulku, pórek, papriku, petržel, bílou ředkev, mrkev a vše důkladně promačkejte společně s pastou až zelenina pustí vlastní šťávu. Zelenina musí být změklá a ohebná.
-
Vše napěchujte do čisté vypařené sklenice nebo hrnce na kvašení. Stlačte zeleninu dolů a musí být zatížená, aby byla potopená ve vlastní šťávě. Nechte kvasit asi 5 – 7 dnů v pokojové teplotě.
-
Po dokvašení uchovejte sklenici v lednicí, kde se nižší teplotou kvašení zastaví. Postupně odebírejte kimchi vždy čistou lžící. Takto kimchi v lednici vydrží i několik týdnů, jen se musí zelenina udržovat pod hladinou.
-
Postup najdete zde: https://lenyinspirace.cz/kvasena-zelenina/
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů