Keto palačinky

Kateřina Gallinová

Keto palačinky

Drží skvěle pohromadě a ani tenké se nepřichytávají k pánvi. Při smažení na železné pánvi je stačí jen lehce podmazávat mašlovačkou omočenou v kokosovém oleji. Na druhou stranu chutnají dost vaječně. Začátečníkům s nízkosacharidovou stravou bych je proto nedoporučila. Nejprve nechejte chuťové buňky si zvyknout na jiný styl jídla a teprve pak moje keto palačinky vyzkoušejte.

Postup přípravy

  1. Rozmixujte dohladka vejce s kokosovým mlékem.

  2. Rozehřátou pánev zlehka potřete mašlovačkou omočenou v kokosovém oleji a nalijte na část řídkého těsta (dle velikosti pánve zhruba 1/6 až 1/4). Pánví opatrně kružte, aby se vám na ni povedlo těsto v tenké vrstvě rozprostřít, než začne tuhnout.

  3. Jakmile je palačinka z jedné strany hotová, velmi opatrně ji širokou obracečkou otočte a usmažte i z druhé strany.

  4. Stejným způsobem připravte ze zbylého těsta i další palačinky.

  5. Podávejte je potřené ořechovým "máslem", rozvařeným ovocem, jogurtem či tvarohem a nebo polité vysokoprocentní čokoládou a posypané bobulovitým ovocem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte