Původně jsem chtěla použít mandlovou mouku, ale zjistila jsem, že mandlová téměř došla. Jahody připravené a já natěšená na pečení, tak jsem použila kešu a lowcarb roláda byla skvělá.
- 30m
- 14 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Piškot | |
---|---|
5 kusů |
5 kusů |
nebo mandlová 150 g |
150 g |
1 špetka |
1 špetka |
45 g |
45 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 2 lžičky |
2 lžičky |
rozehřátého a vychladlého 50 g |
50 g |
1 lžička |
1 lžička |
Náplň | |
250 ml |
250 ml |
2 hrsti |
2 hrsti |
Postup přípravy
-
Celá vejce jsem spolu s erythritolem a solí vyšlehala do pěny. Potom jsem zašlehala máslo s vanilkou a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Těsto jsem vylila na větší plech vyložený pečícím papírem, který jsem lehce potřela olejem a vložila do předehřáté trouby. Pekla jsem 20 minut na 180 stupňů.
-
Po upečení jsem piškot i s papírem vyndala a obrátila na podložku. Sloupla jsem papír. Piškot jsem s pomocí pečícího papíru stočila do rolády a nechala vychladnout.
-
Připravila jsem náplň. Ušlehala jsem šlehačku. Očištěné jahody jsem nakrájela na kousky a vmíchala do šlehačky. Již jsem nedoslazovala.
Roládu jsem rozvinula, pomazala náplní a znovu stočila. Nechala jsem vychladit v lednici.
Makronutrienty
23%
18%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 000 kJ | 636 kJ |
Kalorická hodnota | 239 kcal | 152 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,24 g
2,83 g |
5,24 g
1,8 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,824 SVJ | 0,524 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
20,9 g
9,56 g |
13,3 g
6,08 g |
Bílkoviny | 6,6 g | 4,2 g |
Sůl | 0,382 g | 0,243 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů