Kešu roláda se šlehačkou a jahodami - LC
Původně jsem chtěla použít mandlovou mouku, ale zjistila jsem, že mandlová téměř došla. Jahody připravené a já natěšená na pečení, tak jsem použila kešu a lowcarb roláda byla skvělá.
- 30m
- 14 porcí
- středně obtížné
- Historické
- Jedlé dárky
- Lchf, low carb
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Mražení a chlazení
- Oslava
- Pečení
- Recepty po babičce
- Snídaně
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 14 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vajíčka | 5 kusů |
mouka z kešu ořechů | 150 g |
sůl | 1 špetka |
erythritol, sukrin | 45 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 2 lžičky |
máslo čerstvé | 50 g |
vanilkový extrakt | 1 lžička |
smetana ke šlehání, šlehačka | 250 ml |
jahody | 2 hrsti |
Postup přípravy
-
Celá vejce jsem spolu s erythritolem a solí vyšlehala do pěny. Potom jsem zašlehala máslo s vanilkou a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto jsem vylila na větší plech vyložený pečícím papírem, který jsem lehce potřela olejem a vložila do předehřáté trouby. Pekla jsem 20 minut na 180 stupňů.
-
Po upečení jsem piškot i s papírem vyndala a obrátila na podložku. Sloupla jsem papír. Piškot jsem s pomocí pečícího papíru stočila do rolády a nechala vychladnout.
-
Připravila jsem náplň. Ušlehala jsem šlehačku. Očištěné jahody jsem nakrájela na kousky a vmíchala do šlehačky. Již jsem nedoslazovala. Roládu jsem rozvinula, pomazala náplní a znovu stočila. Nechala jsem vychladit v lednici.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů