Kešu roláda se šlehačkou a jahodami - LC

Laduš

Původně jsem chtěla použít mandlovou mouku, ale zjistila jsem, že mandlová téměř došla. Jahody připravené a já natěšená na pečení, tak jsem použila kešu a lowcarb roláda byla skvělá.

Kešu roláda se šlehačkou a jahodami - LC

Suroviny pro 14 osob

Čeho Kolik
vajíčka 5 kusů
mouka z kešu ořechů 150 g
sůl 1 špetka
erythritol, sukrin 45 g
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 2 lžičky
máslo čerstvé 50 g
vanilkový extrakt 1 lžička
smetana ke šlehání, šlehačka 250 ml
jahody 2 hrsti

Postup přípravy

  1. Celá vejce jsem spolu s erythritolem a solí vyšlehala do pěny. Potom jsem zašlehala máslo s vanilkou a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto jsem vylila na větší plech vyložený pečícím papírem, který jsem lehce potřela olejem a vložila do předehřáté trouby. Pekla jsem 20 minut na 180 stupňů.

  2. Po upečení jsem piškot i s papírem vyndala a obrátila na podložku. Sloupla jsem papír. Piškot jsem s pomocí pečícího papíru stočila do rolády a nechala vychladnout.

  3. Připravila jsem náplň. Ušlehala jsem šlehačku. Očištěné jahody jsem nakrájela na kousky a vmíchala do šlehačky. Již jsem nedoslazovala. Roládu jsem rozvinula, pomazala náplní a znovu stočila. Nechala jsem vychladit v lednici.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů