Kešu kolečka
Rychlý recept na sušenky, které jsou vhodné na výlet či na Vánoce.
- 30m
- 15 porcí
- jednoduché
- Mixér
- Oslava
- Outdoor a trek
- Párty
- Pečení
- Slavnostní tabule
- Vánoce
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 15 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
ořechy kešu kousky | 150 g |
vejce slepičí velké, l | 1 kg |
xylitol, cukr březový | 40 g |
prášek proteinový, vanilka | 50 g |
kokosový olej | 3 lžíce |
Postup přípravy
-
Kešu ořechy namočíme do vody na 2 hodiny. Potom ořechy rozsekame na hrubo, použila jsem v mixéru pulzovač, abych to nepřehnala a ořechy zůstaly viditelné.
-
Přidáme ostatní suroviny a spojíme v hutnější těsto. Vytvarujeme váleček, zabalíme do fólie a na hodinu necháme odpočinout v lednici.
-
Váleček krajíme na stejně široké plátky cca 1 cm a ještě dotvarujeme rukama a pokládáme na pečící papír.
-
Pečeme 10 min na 170 °C.
-
Jsou dobré při cestování, drží tvar a nedrobí se.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů