Kešu kaše

Jídelní plán

Nízkosacharidová kešu kaše, to naše... A že je to daleko lepší recept než klasická krupicová...! Navíc neobsahuje lepek, vyhovuje požadavkům low carb, Whole30 i Paleo stravování.

Kešu kaše

Suroviny pro 1 osobu

Čeho Kolik
mouka z kešu ořechů 50 g
mouka kokosová 40 g
smetana ke šlehání, šlehačka 100 g
skořice mletá 1 špetka
jahody 5 kusů
mléko plnotučné, selské 200 ml
xylitol, cukr březový 1 lžíce
máslo čerstvé 1 oříšek

Postup přípravy

  1. Mouku z kešu ořechů smícháme s kokosovou moukou. Zalijeme mlékem a necháme nasáknout. Pokud nemáme k dispozici mouky, rozmixujeme sušený kokos a kešu ořechy spolu s xylitolem na jemno. Poté už postupujeme jako s moukou.

  2. Chvíli před podáváním si mouky s mlékem nalijeme do hrnce. Přidáme smetanu a vaříme do zhoustnutí na požadovanou konzistenci.

  3. Sypeme skořicí, poléváme máslem a podáváme s jahodami nebo jiným ovocem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů