KEŠU cukroví - LC
Kešu jsou jemnější než mandle. Jsou to mé nejoblíbenější ořechy. Chtěla jsem udělat lowcarb cukroví, z kterého jejich chuť bude cítit. Jsou tedy v těstě, v krému i v polevě. Opravdu jemné a lahodné. Recepty na vánoční cukroví najdete v mé nové knize: https://www.sladcenesladce.cz/kniha-sladce-nesladce-lowcarb/
- 2h
- 20 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 20 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
mouka z kešu ořechů | 140 g |
mouka kokosová | 20 g |
xylitol | 30 g |
máslo čerstvé | 80 g |
žloutky | 2 kusy |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 6 g |
guarová guma | 0,5 lžičky |
smetana ke šlehání, šlehačka | 70 g |
mouka z kešu ořechů | 50 g |
rum (originál tuzemský) | 1 lžíce |
xylitol | 1 lžíce |
máslo čerstvé | 60 g |
smetana ke šlehání, šlehačka | 100 g |
mléko sušené | 35 g |
mouka z kešu ořechů | 25 g |
xylitol | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Všechny suroviny zpracujeme na těsto a necháme odpočinout v chladu. Aby se těsto dobře vyvalovalo musí být dobře vychlazené. Vyvalujeme mezi dvěma pečícími papíry, posypanými kokosovou moukou. Vyválíme asi 5mm tlustou placku a vykrajujeme tvary. Pečeme na plechu vyloženým papírem na pečení do nazlatlé barvy při 170°C. S upečenými tvary nehýbeme dokud nevychladnou.
-
Na krém dáme všechny suroviny vyjma másla do rendlíku a pomalu zahříváme za stálého míchání. Když je směs horká, skoro se už vaří odstavíme a promixujeme ponorným mixérem. Přikryjeme fólií a necháme vychladnout při pokojové teplotě.
-
Máslo vyšleháme do pěny a po částech do něj zašlehávame vychladlou směs. Pořádnou vrstvou krému slepíme vždy dva tvary k sobě a dáme chladit do lednice.
-
Stejně jako u krému vše zahřejeme na vysokou teplotu a promixujeme tyčovým mixérem. Vychlazené cukroví v polevě namáčíme a zdobíme půlkou kešu oříšku. Pokud nám začne poleva houstnout, opět ji zahřejeme.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů