KEŠU cukroví - LC

Sladce nesladce

Kešu jsou jemnější než mandle. Jsou to mé nejoblíbenější ořechy. Chtěla jsem udělat lowcarb cukroví, z kterého jejich chuť bude cítit. Jsou tedy v těstě, v krému i v polevě. Opravdu jemné a lahodné. Recepty na vánoční cukroví najdete v mé nové knize: https://www.sladcenesladce.cz/kniha-sladce-nesladce-lowcarb/

KEŠU cukroví - LC

Suroviny pro 20 osob

Čeho Kolik
mouka z kešu ořechů 140 g
mouka kokosová 20 g
xylitol 30 g
máslo čerstvé 80 g
žloutky 2 kusy
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 6 g
guarová guma 0,5 lžičky
smetana ke šlehání, šlehačka 70 g
mouka z kešu ořechů 50 g
rum (originál tuzemský) 1 lžíce
xylitol 1 lžíce
máslo čerstvé 60 g
smetana ke šlehání, šlehačka 100 g
mléko sušené 35 g
mouka z kešu ořechů 25 g
xylitol 1 lžička

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny zpracujeme na těsto a necháme odpočinout v chladu. Aby se těsto dobře vyvalovalo musí být dobře vychlazené. Vyvalujeme mezi dvěma pečícími papíry, posypanými kokosovou moukou. Vyválíme asi 5mm tlustou placku a vykrajujeme tvary. Pečeme na plechu vyloženým papírem na pečení do nazlatlé barvy při 170°C. S upečenými tvary nehýbeme dokud nevychladnou.

  2. Na krém dáme všechny suroviny vyjma másla do rendlíku a pomalu zahříváme za stálého míchání. Když je směs horká, skoro se už vaří odstavíme a promixujeme ponorným mixérem. Přikryjeme fólií a necháme vychladnout při pokojové teplotě.

  3. Máslo vyšleháme do pěny a po částech do něj zašlehávame vychladlou směs. Pořádnou vrstvou krému slepíme vždy dva tvary k sobě a dáme chladit do lednice.

  4. Stejně jako u krému vše zahřejeme na vysokou teplotu a promixujeme tyčovým mixérem. Vychlazené cukroví v polevě namáčíme a zdobíme půlkou kešu oříšku. Pokud nám začne poleva houstnout, opět ji zahřejeme.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů