Kešu jsou jemnější než mandle. Jsou to mé nejoblíbenější ořechy. Chtěla jsem udělat lowcarb cukroví, z kterého jejich chuť bude cítit. Jsou tedy v těstě, v krému i v polevě. Opravdu jemné a lahodné.
Recepty na vánoční cukroví najdete v mé nové knize:
https://www.sladcenesladce.cz/kniha-sladce-nesladce-lowcarb/
- 2h
- 20 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
140 g |
140 g |
20 g |
20 g |
30 g |
30 g |
80 g |
80 g |
2 kusy |
2 kusy |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 6 g |
6 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Krém | |
70 g |
70 g |
50 g |
50 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
60 g |
60 g |
Poleva | |
100 g |
100 g |
35 g |
35 g |
25 g |
25 g |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Všechny suroviny zpracujeme na těsto a necháme odpočinout v chladu. Aby se těsto dobře vyvalovalo musí být dobře vychlazené. Vyvalujeme mezi dvěma pečícími papíry, posypanými kokosovou moukou. Vyválíme asi 5mm tlustou placku a vykrajujeme tvary. Pečeme na plechu vyloženým papírem na pečení do nazlatlé barvy při 170°C. S upečenými tvary nehýbeme dokud nevychladnou.
-
Na krém dáme všechny suroviny vyjma másla do rendlíku a pomalu zahříváme za stálého míchání. Když je směs horká, skoro se už vaří odstavíme a promixujeme ponorným mixérem. Přikryjeme fólií a necháme vychladnout při pokojové teplotě.
-
Máslo vyšleháme do pěny a po částech do něj zašlehávame vychladlou směs. Pořádnou vrstvou krému slepíme vždy dva tvary k sobě a dáme chladit do lednice.
-
Stejně jako u krému vše zahřejeme na vysokou teplotu a promixujeme tyčovým mixérem. Vychlazené cukroví v polevě namáčíme a zdobíme půlkou kešu oříšku. Pokud nám začne poleva houstnout, opět ji zahřejeme.
Makronutrienty
28%
14%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 969 kJ | 463 kJ |
Kalorická hodnota | 471 kcal | 111 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
19,7 g
5 g |
4,64 g
1,18 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,97 SVJ | 0,464 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
40,7 g
19,8 g |
9,56 g
4,64 g |
Bílkoviny | 9,5 g | 2,23 g |
Sůl | 0,376 g | 0,088 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů