Kešu-arašídové čokoládové kuličky ve skořicovo-kakaovém kabátku
Příprava dortu si vyžádala přípravu dekorace na dort, přemýšlela jsem čím ozdobit medový dort a čokoláda se k dortu skvěle hodí, a tak vznikly tyto kuličky, které jsou naprosto hříšné a extrémně jedlé.
- 20m
- 20 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 20 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
arašídy pražené | 50 g |
ořechy kešu | 50 g |
med včelí | 2 lžíce |
kakaový prášek, holandské kakao | 2 lžíce |
čokoláda hořká | 50 g |
mléko rostlinné příchuť vanilka | 50 ml |
kakaový prášek, holandské kakao | 2 lžíce |
skořice mletá | 1 lžíce |
cukr kokosový | 2 lžíce |
Postup přípravy
-
A nyní k přípravě, den předem si namočíme arašídy a kešu ořechy, já vše máčím v jedné sklenici.
-
Následující den přecedíme, vložíme do vyšší nádoby, kde budeme vše mixovat, následně přidáme ostatní ingredience, ve vodní lázni rozpuštěné kakaové máslo a kakaovou hmotu, samozřejmě lze případně i čokoláda, následně přidáme med či jiné tekuté sladidlo, vanilku, kakaový prášek a začneme šlehat, dle konzistence přidáme rostlinné mléko, aby se nám směs lépe šlehala. Já vše šlehám tyčovým mixérem, mixuji na etapy. Našlehám, chvíli nechám a opět takto několikrát a vždy je vše krásně hladké. Připravenou směs dáme vychladit do lednice, krásně nám ztuhne.
-
Když je směs dostatečně tuhá, poznáme velmi jednoduše, lžící vyzkoušíme část odebrat, jakmile půjde ztuha můžeme se pustit do práce. Nyní už stačí umlít kokosový cukr, melu v sekáčku od Brauna, vysypeme do mističky, přidáme skořici, kakaový prášek, zamícháme.
-
No a už jen stačí vydloubnout požadované množství, obalit a vyválet kuličku, obalit můžeme opakovaně, aby se vytvořil krásný kabátek. Hotové kuličky skladujeme v lednici, přeji dobrou chuť.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů