Kešu-arašídové čokoládové kuličky ve skořicovo-kakaovém kabátku

Na vlně chuti

Účastní se soutěže: Jíme dobře

Kešu-arašídové čokoládové kuličky ve skořicovo-kakaovém kabátku 1 další fotka

Příprava dortu si vyžádala přípravu dekorace na dort, přemýšlela jsem čím ozdobit medový dort a čokoláda se k dortu skvěle hodí, a tak vznikly tyto kuličky, které jsou naprosto hříšné a extrémně jedlé.

Postup přípravy

  1. A nyní k přípravě, den předem si namočíme arašídy a kešu ořechy, já vše máčím v jedné sklenici.

  2. Následující den přecedíme, vložíme do vyšší nádoby, kde budeme vše mixovat, následně přidáme ostatní ingredience, ve vodní lázni rozpuštěné kakaové máslo a kakaovou hmotu, samozřejmě lze případně i čokoláda, následně přidáme med či jiné tekuté sladidlo, vanilku, kakaový prášek a začneme šlehat, dle konzistence přidáme rostlinné mléko, aby se nám směs lépe šlehala. Já vše šlehám tyčovým mixérem, mixuji na etapy. Našlehám, chvíli nechám a opět takto několikrát a vždy je vše krásně hladké. Připravenou směs dáme vychladit do lednice, krásně nám ztuhne.

  3. Když je směs dostatečně tuhá, poznáme velmi jednoduše, lžící vyzkoušíme část odebrat, jakmile půjde ztuha můžeme se pustit do práce. Nyní už stačí umlít kokosový cukr, melu v sekáčku od Brauna, vysypeme do mističky, přidáme skořici, kakaový prášek, zamícháme.

  4. No a už jen stačí vydloubnout požadované množství, obalit a vyválet kuličku, obalit můžeme opakovaně, aby se vytvořil krásný kabátek.

    Hotové kuličky skladujeme v lednici, přeji dobrou chuť.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte