Tip na obedík, hrajúci jesennými farbami
- 1h
- 4 kusy
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Fašírky | |
---|---|
0,5 hlávky |
0,5 hlávky |
biela časť alebo 1 cibula 0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 kus |
1 kus |
3 lžíce |
3 lžíce |
1 hrnek |
1 hrnek |
3 kusy |
3 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 hrst |
1 hrst |
Na obalení | |
6 lžic |
6 lžic |
Pyré | |
1 kg |
1 kg |
2 kusy |
2 kusy |
2 kuličky |
2 kuličky |
2 kuličky |
2 kuličky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžíce |
1 lžíce |
Šalát | |
4 kusy |
4 kusy |
10 g |
10 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
Pokrájaný kel dusíme cca 20min. Zlejeme ho a prepláchneme studenou vodou a prekrájame na drobnejšie kúsky. Môžeme aj pomixovať.
Všetky ingrediencie spolu zmiešame a necháme ich aspoň 10min stáť, aby nám vločky nabobtnali. Tvarujeme fašírky, ktoré následne obalíme v strúhanke.
-
Tie následne dáme na vymastený plech a pečieme v rúre z každej strany dozlatohneda na 180 stupňov cca 15 minút, podľa toho, ako vám pečie rúra.
-
Batáty si nakrájame, zalejeme vodou, do vody pridáme aj bobkový list, nové korenie, celé čierne korenie, natural vegetu a soľ a varíme dozmäknutia. Potom ich zlejeme, roztlačíme a dochutíme ghí alebo olejom, perfektne sa k nim hodí olivový.
-
Ako šalát sme mali nastrúhanú cviklu, ochutenú citrónovou šťavou, olivovým olejom a koreninovou zmesou piri piri (chilli-bylinková pikantná zmes), no skvelý by bol aj ligurček alebo iné bylinky podľa vašej chuti.
Makronutrienty
76%
16%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 412 kJ | 3 379 kJ |
Kalorická hodnota | 98,5 kcal | 808 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
18,1 g
3,51 g |
148 g
28,7 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,81 SVJ | 14,8 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,93 g
3,88 g |
15,8 g
31,8 g |
Bílkoviny | 3,8 g | 31,2 g |
Sůl | 0,414 g | 3,39 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů